mavisinprensesi20 Yani tarama testlerinde genelde hep yüzdelik dilim üzerinden çıkan ihtimaller oluyor ve genelde çoğu kişiye yüksek oranlar veriliyor. Ben o yüzden istemiyordum doktorum da şöyle açıkladı eğer bir şey çıkarsa aldırmak istiyor musun? Ben hayır diyince o zaman boşver ben yaptırmanı önermiyorum zaten detaylıda down, trizomi gibi hastalıklar anlaşılıyor az çok fiziksel belirtilerden o yüzden detaylıyı bekle dedi. Ben de öyle yaptım. Ve eşimle bir evrak imzaladık “Sonlandırma düşünmediğim için tarama testlerini yaptırmayı reddediyorum.” yazıyordu onda da. Ama detaylı çok ayrıntılı bir kontrol oluyor bebeğin her şeyine bakıyorlar, el ayak parmaklarını sayıyorlar, cinsel organlar, kalp, böbrekler, beyin, kafa, göz, kulak, bacaklar, kollar aklımıza gelebilecek her organı tek tek ölçüp sayıyorlar. Eğer illa tarama testi yaptırmak istiyorum derseniz, maddi imkanlarıniz da el veriyorsa ben Fetal Dna testini öneririm çünkü çıkan sonuç daha güvenilir oluyor. Ben bir ara onu düşündüm.