Nur234 Merhaba bir tartışmada yazışmıştık. Benim de bebeğim 8 günlük. Sütüm 4.günde geldi. Bebeğim asla tutmuyordu memeyi. Mama ile kaşıkla besledim. Birkaç gün o kadar uğraştım ki. Göğsüm çok sertti. Hastaneye gittim sağım yaptırdım. Bebek hemşiresi ve birkaç ebe ile görüştüm. Ilık duş aldım. Sıcak havlu ile kompres yaptım. İnternetten bakıp süt masajı yaptım kendime. Sütüm başta çok azdı elle sağdım damla damla da olsa kaşıkla verdim tadına alışsın diye. Bebeğimle hep konuştum. Ona anlattım bol bol öpüp kokladım ve mutlu son artık emiyor🙏🥰 Hala mama da veriyorum azaltarak bırakıcam mamayı. Bana verilen tavsiyeler şöyle,
☘️Bebeğinize sık sık emme refleksi yaptırmalısınız. (Alt dudağının kenarını sağa veya soldan hafif hafif gerdirin)
☘️Göğsü sadece ucunu değil kahverengi kısmı ile vermelisiniz. (Bu hem sütünüzü artırıyormuş hem de daha kolay kavrıyor)
☘️Memeyi C şeklinde tutmalısınız. Çenesi memenize değmeli.
☘️En önemlisi kararlı olmalısınız. Benim bebeğim memeye tutturmaya çalışırken çok ağladı. Çok bağırdı. Ama ben ısrarla denedim. Uyurken bile ucunu verdim emmese bile. Gece gündüz denedim. Fetih suresini dinlettim bunları yaparken kolaylaşsın sakinleşsin diye. Stres olduğum zamanlar da oldu etraftan binbir ses. Hepsine kulak tıkadım. Başbaşa kaldım bebeğimle. Lütfen siz de inanın sütünüze ve bebeğinize güvenin 🌿🌻💙 Naçizane tavsiyem🙏