Kizlarr biraz uzun olacakk kusura bakmayın.. Burada okadar çok doğum hikayesi okudum ki bende heyecanla doğum hikayemi yazacağım günü bekliyordum🙈 hamileligin başından beri doğum şeklimiz nasıl olacak diye doktorumun başının etini yemiş olabilirim 😂 Ben her iki doğumdanda çok çok korkan biriydim ama özellikle normal doğumdan çok korkuyordum ben asla yapamam diyordum😂 hele o allttan muayene de ben çok kasılıyordum ve çok etkileniyordum🙈 son ayımıza girdiğimiz de doktorum doğum şeklimi nasıl düşündüğümü sordu ben direk sezaryan istiyorum dedim sebebini sordu ben normal doğumdan çok fazla korkuyorum sezaryana bir tık daha cesaretliyim dedim doktorum normal doğuma teşvik etti ama seni psikolojik olarak daha sonrası etkileyecekse asla ısrar etmem sezaryan yaparız dedi 2 hafta sonra tekrar gel ozaman konuşalım dedi neyse gittim bu sefer haftaya gel çatı muayenesi göre karar verelim dedi ama ben her doktora gitmeye eşime diyorum yok ben normal kesinlikle istemiyorum sezaryan günü alalım ama doktorun yanına girince o kadar pozitif ve ilgili ki bişey demeden o ne derse dinleyip çıkıyordum😂 21 nisan günü 37+4 teyken kontrole gittiğimiz de Çatı muayenesi yaptı asla canım yanmadı bu arada doktorum hiç incitmedi beni bana ooo süpersin ya sen normal doğumdan hiiiiçccc korkma 3 cm açıklığın var dedi ben şok tabi😂 28 nisan da tekrar kontrole gel 4 cm olmuşsa yatış veririz epidural yaparız biraz da suni sancı veririz sen hiç acı hissetmezsin dedi bende tamam dedim çünkü ben çok korkuyordum doktorumda çok anlayışla karşılayıp yönlendirdi yürüyüş ve skuat önerdi .. ben yaptım bunları cumartesi günü sabah sancılarım başladı ama düzensizdi yalancı sancılar deyip hiç onemsemedim akşam iftara annemgildeydik benim hiç halim yok sancı giriyor ama çok hafif karın ağrısından daha hafif iğne yapılırken böyle o acı olur ya o derece bir hafiflik diyebilirim eşime dedim beni kuaföre götür ne olur ne olmaz doğuma temiz gideyim annemgilde kalktık 9 gibi kuaföre geçtim 11 gibi eve geldik sancım vardı duş alim dedim duş alınca yine geçmedi sancılarım bu sefer süre tuttum 10 dakika da 1 geliyordu ama ben de sancı var çok hafif kivrandirmiyordu herkeste normal doğum sancısı kıvrandirir yerinde duramazssin diyordu ama ben hiç öyle olmadım eşim hastaneye gidelim dedi evi toparladık bebeğin benim eşyalarımi arabaya koyduk ben eşime gidiyoruz ama eve geri geliriz çünkü benim sancılarım beni kivrandirmiyor ben rahatım dedim açılmam 3 cm olduğu için bebekte bir problem varmi yok mu içimiz rahat eder en azından dedik ve gittik bu arada gece 1 buçuktu doğumhaneye alıp ebe Muayene etti ve 4 cm olmuştu doktorumla konuşup yatış verildi odaya geçtik yanıma bir arkadaşım geldi anneme haber vermemiştim eve geri geliriz yazık uykusu bölünmesin diye anneme haber verdik eşim annemi alıp gelene kadar arkadaşım bekledi yanımda bende bir sakinlik var hemşireler geliyor kimisi nts ye bağlıyor kimisi damar yolu açıyor tansiyon ölçüyorlar falan sadece izledim çünkü ben doğum başladığına inanamadim sancı hissetmiyorum 😂 annem geldi arkadaşım gitti benim sancılarım tavan yapıyordu nts de ben sadece ay sancı geldi anne diyorum okadar annem hatta kızım bu normal doğum sancısı değil bence sabah doktorun Muayene geldiğinde seni eve gönderir dedi 😂 ebe geldi açılmama baktı yine 5 cm olmuş istersen seni aşağı alıp epidural yapalım dedi bende istemedim açılabildıgi kadar kendi sancımla açılsın dedim sabah 7 bucuga kadar kendi sancılarımı çektim tabi çekmek denirse çünkü keyfim yerindeydi sohbet falan ediyordum yürüyüşe kalktım ağrı vs hissetmiyorum ebe geldi açılmam 6 cm olmuş ama bende yine sizlanma yok sen sancı hissetmiyorsun bu şekilde doğum yapamazsn biraz suni sancı takmamiz gerekiyor dedi bende kabul ettim doktorumla da konuşup daha sonra şunu sancı takıldı 7 buçukta 8 bucuga kadar takılı kaldı suni sancı takılınca nts ye de bağlandım yatakta yatınca adet sancından hafif bir sancı hissettim yarım saat geçti hemşirelere nts yi çıkarın ben yürüyecem dedim 8 bucuga kadar hareket halindeyken yurudum en son sancım bir tık arttı ama yine iyiydim daha fazla acı çekmeye gerek yok epidural yapabiliriz dedim 9 10 kala epidural yapıldı 9 da belden aşağımı hissetmiyordum doğumhanede hatta uykum bile geldi fakat bebeğin kalp atışları 100 altına düşerse bize seslen dediler oyuzden çok uyuyamadım 3 kere düştü kalp atışı da saat 10 buçukta 7 cm olmuştu ve doktorumu çağırdılar silinmesi çok iyi dediler doktorum gelene kadar ıkınma yaptık sancı girince o sancıları hissediyordum ama yine korkulcak kadar değilmiş 10 dakika içinde yanımdaydı 10:40 da doktorum geldi 5 ikinmada bebeğim kucağınmdaydi 24 nişan 10:51 de doğum gerçekleşti 3 ıkınma ebelerimle yaptık 2 ıkınma doktorumla bebeğim de çok ufak bir solunum sıkıntısı yaşadik eşime ve aileme doktorum bilgi vermiş doğum gerçekleşti anne de bebekte çok iyi sadece bebekte ufak bi solunum sıkıntısı var yarım saat içinde odaya alacağız diye ama bizim odaya çıkışımız 1 saati geçti bebeğimi doğumhane de emzirdim öyle çıktık odaya eşim ve ailem çok meraklanmislar tabi biz geç çıkınca.. kızlar hiç korkmayın ben normal doğum yaptıysam herkes yapar diye düşünüyorum şuan 2 hafta 3 günlük zaman su gibi.. rabbim hepinize kolay doğumlar nasip etsin sağlıkla kucağıniza alırsınız inşallah 😍