Tmklslh ben epidural oldum...son dak amelyathanede dr soylemisti epidural yapalim gor bebegini diye...ben tabi safim hic bilmeden nolcagini tamam dedim...iyi kide demisim...simdi 1 aydan az bi zaman sonra yine epidural sezaryan olcam...
ikisi arasindaki farka gelince
1.epiduralde once belini ince bir igneyle uyusturup ardindan diger igneyle giriyorlar...bunda uyusma agri kesici olayini duzenli yapabiliyorlar azaltip fazlalastiriyorlar diyelim uyusmadin yada gec uyusuyosun...
Digeri
2.spinalde ise tek igneyle giriyolar uyusukluk suresi kisa hizlica tum islemleri yapiolar...tut ki uyusmadin...ben uyusmayan forumda duymustum (cevremden hic duymadim) ozaman iste tekrar igne yapamiyor sana genel anezteziyi verip bayiltiyor...ve genelde hem genel anestezi hem spinal alanlar bas agrisi cok yasadigini soyluyorlar....
Yani ozetle ikisindede belinden igne oluyorsun 2 igne tek igne inan farketmiyor...aci durumuda yok kalcadan ben igne olunca daha cok aciyor dusun...
Fakat spinalde uyusukluk suresi 30 dakikaysa digerinde 1 saat ve fazlasi gibi dusun...bide spinalden genele donus duydum ben forumda ama epiduralde duymadim...dogum sonrasi bas agrisi yasaman normal her ikisindede fakat belkide hic yasamazsin...diyelim ki yasadin sade sert nescafe iciyosun 2-3 tane bol su agri kesicide yaptiklari icin agri falan kalmiyor...karar senin ve doktorunun... sevgiler 🙏🏻