Herkese merhaba kızlar öncelikle kolay doğum yoktur bence heleki normal doğum da o sancı eşiği acısı değişir ama 6-7 cm sonrası her kadında o sancı aynıdır diye düşünüyorum gelgelelim bana 🥹
Bayramdan sonraki perşembe günü kontrole gittim ve bebek kanala girmiş bugın yarın gelir dedi doktorum ntsde inceden sancılar kendini göstermişti ,2 parmak kadarda açılmam başlamıştı bende artık zor bir hamilik olduğundan bitmesi için gün sayıyordum . Ben o 2cm açılmayı anlamadım diyebilirim yürümeye platese özen gösterdim son ay işte olduğu kadar kızlar ama bebeğin kanala girmesi için em güzel Pozisyon secde kesnlikle bebeğimin dönmesinde , sonrasında kanala girmesinde ve sn dk kadar doğum zamanıda işime çok yaradı. Sonra perşembe günü kontrolden sonra eve gittik bastı bir heycan cuma günü sabahtan eşim işten gelir gelmez yürüyüşe çıktık bir saa sertleşmelerim hep vardu ama sancı yoktu akşam duş aldığımda sertleşmeler uzun süreli ve sıksıkto bana kalsa suyum gelene kadar gitmezdim hastaneye ama eşim acı eşiğim yüksek olduğunu bildiğinden sancı bekleme bizi yanıldır dedi ve doktoruma yazdım oda bi gel nstye bakalım dedi ve öylece 21.00 civarı çıktık evden hastaneye gittik nst 5dk bir düzenli sancı vardı ama bende o pek yoktu sadece sırt üstü bür tık daha regl sancısı gibi ama hafif baya hafif geliyordu bana açılmamda 3 olmuş doktorum eve git sıcak bir duş al ve 12’den sonra gel yatışını yapalım dedi.
Öylede yaptım yine sancı demenmez minik bir ağrı vardı 5dk 1 .
Gittk yatış damar yolu nts derken aynı ilerledik doktorum gece doğmazsa sabah suyunu patlatır başlarız dedi.
Sabaha karşı ilerleme olmadı hiç koydum kafayı yattım sabah hemşire geldi açılmam 3,5-4 civarı ama yetersiz düzenlü sancı ama açılma ilerlemiyordu. (Bu arada Meryemana otu ve hurmada yaptıım ,8 hurmaya meryem süresi okudu görümcrm yedim ama işte nekadar işe yaradı orasının allah bilir . ) sabah 8 de hemşire geldi ve suyumu patlattı ( benim için sor geçti baya ) bebeğin kafası eleyebiliyoruz ama bir yer var otaya düşmemiş kafası tam dedi