Busrak Seyma_ 75 mg’lık şeker yüklemesi sonucu: Açlık kan şekeri: 75 (70-105 arasında olmalıymış) Glukoz 1. Saat: 122 (180 den düşük olmalı) Glukoz 2. Saat: 96 (155 den düşük olmalı)
HulyaKrg annesinkuzusu yesiklerime hic dikkat etmiyordum iyiki yaptirip ogrendim hergun pirinc pilavi patates kizartmasi hergun pogaca borek muz sekerli meyveler yiyordum 20 kilo aldim simdi dikkat ediyorum yaptirmasam bilmesem ne olurdu dusunmek bile istemiyorum
Neroizm Meryem34 aclik-tokluk testinde gizli sekeriniz varsa ortaya cikmaz bilginiz olsun. O sadece insulin direnc testidir.
Meryem34 Neroizm öyle olsaydı 2 doktorda derdi ben bebeğimi deli gibi kıvrandırmak istemiyorum tatlı yemem şeker yemem pirinç vs yemem ayni şey zaten şekerim olmadan doktor azaltmıştı hamilelikte 😊 örnek veriyorum ikili test çocuğunu aldırmadığını sürece yaptırmak gereksiz ama aldırmayacak çoğu kişi Yinede yaptırıyor neden peki gereksiz bi test ve kesin sonuçta vermiyor sağlam çocuğu hastalıklı gösteren bi test ve hastalıklı çıkan çoğu kişi boşu boşuna aldırıyorlar ve her test yaptırıyorlar en güzel detaylı kesin sonuç yani Ortada görmek isteyene en az 20 kişi dogum yapmış var etrafımda hiç biri şeker yüklemesi yaptırmamış açlık tokluk yaptırmış hiç bi çocukta denilen gibi birşey yok 😊
Seheryvz cemilev canım o testlerde gizli şeker cıkmıyor ölçüm yapılmadanda cıkmaz ben bunu annemde gördüm yaşadık eğer anlaşılmasaydı bebek için tehlikeydi bilginiz olsun bircok insan. Var hamilelikte ölçüm sayesinde gizli şekerinin olduğunu öğrenen
Bhr075 Eskiden ne hastane vardı ne ultrason, doktor, nede testler vardı çok şükür Allah sapa saglim getirtiriyodu dünyaya o yüzden yapılması gereken testleri iyi araştırın aşırı önemsiz olanları yaptırmayın ki zaten hepsi Para Tuzağı!
SeydaDoruk Melihaa canancığın şeker yüklemesi ile ilgili söylediklerinden dolayı 15 gün meslekten men cezası aldı duymamışsın sanırım
HulyaKrg Seyma_ 160 kusur cikmisti kilo almamami soyledi.butun yeme duzenim degisti yememem gereken ne varsa yiyormusum meger.
Meryem34 Neroizm herkesten çok iyi biliyorum demedim herkesten kastınız burda yaptır diyenler mi ben gerçek hayatta ki herkese ve hamile gördüğüm kişilere soruyorum yaptırmadık diyor 😊 kuzenlerim arkadaşlarım yengelerim hepsi Doğum yaptı ve hiç biri yükletmedi hatta iyi oku hemşire kuzenim yaptırmadı hiç birinin çocuğuna ve kendine birşey olmadı 🤗 yaptıranlara saygım var ama sizin ve bazıların yaptırmayana saygısı yok isteyen yaptırır isteyen yaptırmaz 😊Doktorum ısrar etmedi istiyor musun dedi istemiyorum dedim ozman açlık tokluk yaptıralım dedi onu yaptırcam ve diğer Doktorum da zaten her ay ben senin şekerini herşeyini kontrol ediyorum dedi iyi akşamlar 🤗
VergiliBirsenTolga annesinkuzusu Kesinlikle yaptırmalısın canım sende şeker var mı bebeğin de var mı ona göre bakılıyor
Neroizm Meryem34 ben saygisiz herhangi bir sey soyledigimi sanmiyorum. Ama siz onu da bildiginizi dusunuyorsaniz bir sey diyemem tabii ki. 🙂 Sizin akrabalarinizda gizli seker cikmadi diye sizde veya baskasinda cikmayacak demek degil bu. Sizin hamileliginiz sizin karariniz. Ben arastirdigimi ve bildigimi soyleyip uyariyorum gerisi zaten size kalmis. Beni hic ilgilendirmiyor soylediklerime kulak verilip verilmemesi inanin. Burada sizinle polemige girecek bir insan da degilim. Dogru bildiginizi yaparsiniz olur biter. Beni ikna etmeye calismaniza gerek yok, yok yengem yok kuzenim filan diyerek. iciniz rahatsa yaptirmayin ne diyebilirim.
Lokma Adamlar senelerce okumuş. Uzmanlığını almış elbet vardır bi bildikleri bence doktorunuz onerisiyorsa yaptirmalisiniz ki ben yaptırdım
Aysece Melihaa ben yaptırmadım doktorum 25 yaş ve yukarısına daha çok yapıyorum sana 50 lik dozda yapalım dedi ben 24 yaşındayım yazdı testi ama yapmadım cesaret edemedim
Erenreyyan Ay bazıları öyle bi yazmışki sanki prof 🤣 yok idrara bakıldığında çıkıyor yok nette bakınca belirtiler çıkıyor 🤣 eee doktorlar keyfimi yaptırıyor ozaman bu testi . Yani doktora güvenmiyorsunuz etraftaki insanların söyledikleri ve netteki olumsuz şeylere daha çok güveniyorsunuz çok tuhaf 🤷♀️