Kızlar bugün Sadi konukta perinatolog Selen Gürsoy Erzincan hanıma detaylı ultrason için gittim. Genel olarak deneyimlerimi anlatmak istiyorum. Muayenesi yarım saat kadar sürüyor. Doktorun ekranını siz goremiyorsunuz. Sadece kendisi bakıp asistanina bilgiler veriyor rapora yazdırmak için, onları duyup bilgi sahibi oluyorsunuz. Onun haricinde sizinle diyalog kurmuyor muayene ederken. İşte her iki böbrek te izlendi,kalp atımı normal vs. Bütün taramayi bitirdikten sonra ,en son size genel bilgi veriyor bebek sağlıklı vs diye.Eger bir risk görürse onuda tatlı tatlı anlatıyor,mesela benim bebeğimin kalbinde parlaklık görüldü ama tek başına birşey ifade etmez, başka bulgular yokken dedi. Bu arada bebeğin ne crl sini ne de kilosunu söyledi 😅 Cinsiyetini söylüyor zaten.Verdigi raporda fl,bpd,hc,ac değeri filan yaziyor ama.Verilen ultrason fotoğraflari bebeğin kalbi, beyni vs.Normal muayenelerdeki gibi boydan yada yüzünü gösteren fotoğraf yok.Son olarak şöyle değerlendireyim, sonuçta buradan özel hastane gibi ilgi beklememeliyiz.Esiniz,annenize odaya giremezsiniz, bebeğinizi ultrason da göremezsiniz ama sağlığı ile ilgili detaylı taramayı yapıyor ondan emin olabilirsiniz.Ozele detaylı ultrason için o kadar para vermek istemediğim için tercih ettim ben.Yuzunu görmek için eşimle daha sonra özelde göründüğüm bir hoca var zaten,oraya gideriz diye düşündüm ☺️