snmhsnn
Öncelikle güzel doğumlar dilerim. İkinci bebeğimi bekliyorum ve ilk bebeğim 16 aylık. Doğum öncesi kiloma oğlum tam 1 yaşında iken düştüm ve inanın ekstra bir çaba sarfetmedim. Sık sık ve her fırsatta bebeğimi emzirdim. Emzirmek inanılmaz kalori harcatan bir süreç. 56 kilo ile hamile kalıp 70 kilo ile doğum yaptım ve doğumdan sonra 8 ay boyunca 61 kg dan aşağı inemedim birde düşünün diyetisyenim. Vücut kiloların gitmesi gerektiği zamanı biliyor. Bizim kilo olarak gördüğümüz aslında bebeğimiz için süt olmak üzere depolanan enerji. Benim bebeğim ek gıda sürecine gerçek anlamda 8. Ayda başladığı için ve öncesine nazaran fazla emmesine gerek kalmadığında direnç noktam kırıldı ve 56 kg düştüm.
Tüm bunların yanı sıra hem hamileliğimde hem de emzirirken tam buğday yada çok tahıllı ekmek tercih ettim günde 3 lt daha az su içmedim. Aşersem bile 1 tanede yesem 1 kg da yesem aynı diye düşünüp yüksek kalorili yağlı, şekerli gıdaları olabildiğince küçük porsiyon mümkünse seyrek tükettim. Meyve porsiyonum asla 2 yi geçmedi haftanın 3-4 günü 1 porsiyon kuru meyve 1 porsiyon taze meyve tüketmeye özen gösterdim. Özellikle akşamları aç uyumadım ama süt, yoğurt, fındık gibi hafif geçiştirdim. Bunları size fikir olsun diye yazıyorum. Her bedenin ihtiyacı farklıdır sadece artık 2. Trimester dönemimdesiniz ve kilo vermeyi önermediğimiz bir dönem bu. Bu nedenle porsiyonlara dikkat ederek sıvı alımını arttırarak ve evde bile olsa 15 dk 15 dk gün içine yayılmış hafif egzersizlerle daha sağlıklı kilo alım sürecini yönetebilirsiniz.
Sevgiler 🌸