Selam kızlar, öncelikle rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın isteyen herkese bu duyguyu yaşatsın💜🙏🏻 neyse ben kısaca hikayeme geçeyim normal düşünenlere cesaret olsun😇 06.05.22 gecesi saat 03.00 gibi lavaboya gitmiştim öncesinde de adet sancısı gibi sancılarım vardı ama daha zaman var diye önemsemedim. Lavabodan çıktıktan sonra benden bi şey aktı bir miktar, sonra tekrar lavaboya gittim dedim heralde tam bitmedi tuvaletim o aktı gitti. Neyse tekrar çıktım 2 dk sonra bu sefer bir tık daha fazla su aktı ve tutamadığımı farkettim. Eşimi çağırdım hemen hastaneye gittik. Nöbetçi ebe alttan muayene etti ki 11.05.22de çatı muayenesi yapacaktı doktorum🤭 neyse 1 parmak açıklık var diye bilgi verildi doktoruma. Gelen sıvının su olup olmadığını anlamak için bana bi ped verdi 1 saat kadar yürüdüm bi süre sonra tekrar su geldi ve peddeki renk değişmişti. Doktorum sızıntı veya birden boşalacak suyum gelmediği için eve gidip ani bi boşalmada veya sık sık sancı durumunda tekrar gelmemi istedi yoksa sabah erkenden gel dedi. Bende eve geldim hastane çantamı hemen hazırladım ve uyuduk. Sabaha kadar ağrılarım yine oldu ama dayanılmıycak gibi değildi. Sabah kalkıp hastaneye gittik doktorum önce ultrasonla bebeğimin suyuna baktı ve suları hala iyi görünüyo dedi. Alttan bakalım açılma var mı su sızıntısı var mu dedi ve çatala geçtim, önce öksürmemi istedi ve ben öksürdükçe su sızdığını söyledi. Sonra açıklığıma baktı veee 5 CM tam hayalimdeki gibi doğum olacağını hissettim o an. 🙏🏻🙏🏻 artık durmaz seni yatırmamız lazım bugün doğurursun sen sana güveniyorum dedi doktorum. Biz eşimle hemen yatış işlemlerini yaptık ve beni doğumhaneye aldılar önce NST takibi yapıp sonra yavaş yavaş suni sancıyla benim sancılarımı desteklediler. Bebeğimin haftası küçük olduğu için sanırım suni sancı bazen kalp atışlarını aniden çıkarıp düşürdü. Doktorum çok temkinli ilerledi ve şükür bi sıkıntı yaşamadık. Sonra Ebeler mat üzerinde ve plaket topuyla yapmam gereken hareketleri gösterdiler bu aşama doğuma kadar 6 saat sürdü kısa geçiyorum. Neyse ara ara açıklığıma baktılar önce 6 Sonra 7 ve en son doktorum gel bi bakalım aşağı inmiş mi diye tekrar çatala çıktığımda 8 cm dedi😍 daha sonra sancı gelince ıkınmamı istedi ve 2 ıkınmada başını gördüm devam et dedi. Sonra ebe karnıma baskı uyguladı ben ıkınırken ve 4. Ikınmamda kızım artık geldi. Yani 07 05 22 sabah saat 10.00da başladı 15.55de kızım doğdu 🙏🏻 Meğer kordonu kısaymış o yüzden aşağı inmesi yani 5 cmden 8 cme gelmesi 6 saat sürmüş. Doktorum ilk doğum olduğu için dikişin olur demişti ve sanırım 5 dikişim var sağ tarafımda. Daha sonra beni 10 dk uyutup dikmişler uyanınca bebeğimi gösterdiler daha sonra beni de odama götürdüler. Bebeğimin haftası küçük olduğu için ciğer geliştirici yapmışlardı çok şükür doğduğunda küveze girmedi emzirdim çok acıkmıştı yavrum🥺💜 ama 2 3 saat sonra tekrar emzirmek istedim ve memeyi tutup 1 kez çekip bırakıyodu. Daha sonra hemşire topuk kanı için gelip götürdü ve Bebeğimin kan şekeri güzel çıkmış yani karnı tokmuş ama kandaki oksijen miktarı az olduğu için nefes alırken zorlanıyomuş farkedip hemen küveze aldılar. Ertesi gün beni çıkardı doktorum ama bebeğim şuan hastanede süt sağıp gönderiyorum bugünde görmeye gidicez inşallah en kısa sürede evimizde birlikte olucaz💜🙏🏻🙏🏻 sizlerden dua istiyorum ben herkese dua ettim hem sancı hem doğum anında 🙏🏻 uzun oldu hakkınızı helal edin.