(Biraz uzun arkadaşlar hakkınızı helal edin) Selamlar arkadaşlar, birçok post açmışımdır kızım kilolu doğurabilecek miyim, doğuramayacak mıyım diye. Bütün sorularım 05.05.2022de cevap buldu 😁. Geçtiğimiz perşembe günü sabah ufak sancılarla uyandım kontrolüm vardı ve o gün doktorum ya beni suni sancı ile doğuma başlatacaktı kızım kilolu olduğu için (37. Haftasında 3.900 geliyordu usg de) ya da bir bir buçuk hafta daha bekleyip direk sezeryana alacaktı. Ben normal doğumu çok fazla istediğim için suni sancı ile belki deneriz diye tahmin etmiştim öncesinde, velhasılı kelamm. Hastaneye gittik nst de sancılarım düzenli çıktı doktorumda beklemeye gerek yok 1 cm açılman var konuştuğumuz gibi suni ile kendi sancını destekleyip doğurtalım bu kızı dedi okey dedim. Başladık sancılara saat 10.00 da hafif hafif başlattılar yavaş yavaş arttırdılar doktorum ve ebelerim çok tatlılardı gerçekten ancak bunu itiraf etmeliyim suni sancı berbat bir şey arkadaşlar saat 10’ dan 16.00 ya kadar suni sancı ve kendi sancımla 6 cm’e kadar açılmıştım ancak bebeğim sağ kasığımın üstünde kalakalmış, pozisyonu kötü ve kafası aşşağı basmıyor istersen mesai bitmeden seni sezeryana alayım çok yoruldun dedi doktorum. O kadar üzüldüm ki ancak sürekli alttan bakılmasından ve suni sancıdan o kadar yorulmuştum ki eşime artık dayanamıyorum sezaryen yapalım bitsin dedim perişan gibi hissediyodum artık. (herkesin yapısı farklı tabi arkadaşlar ben 6 saat hem kendi sancım hem suni sancıya katlanamadım) Ve karar verdik spinal sezeryan oldum ağrı acı hiçbir şey yok arkadaşlar ben sadece çok fazla ağrı çektiğim için tansiyonum yükselmişti ve dil altı hapı verdiler üşümüştüm de zangır zangır titredim bi 45. Dk falan ameliyattan sonra ve tabiki benim prenses kızım doğdu 3.680 grammış benim güzelim🥰 Sezaryen oldum pişman mısın ne derseniz bu da yine bünye meselesi ben sezaryenin bu kadar basit olabileceğini düşünmemiştim normal doğum sancısını da çektim çünkü. Ameliyattan sonra baş ağrım mide bulantım hiçbişeyim olmadı. Gazımı çıkardım lavaboya çıktım ayağa da kimsenin yardımı olmadan kalktım. Bu sonda olayı da çok basit yani suni sancı almış biri bir an önce bitsin diye uğraşıyor zaten o an. Bugün 6. Günüm sadece tek sorunum sütüm inmedi onu indirmeye çalıştım pompayla vs onu da çözdük hamdolsun şuan bebeğim de bende iyiyiz. Ayaktayım işimi gücümü görüyorum ancak tabiki tek başınıza kalmayın. Mutlaka 10 gün falan birisi yanınızda olsun. Bütün ayrıntıları geçtim çoook güzel bir hismiş ilk doğumum ve anne olmak gerçekten çok güzel, Rabbim bütün evlatlarımızı bizlere bağışlasın. Allah’ım sağlıkla sıhhatle bütün hamiş arkadaşlarımızı evlatlarına kavuştursun sabırlar versin inşAllah arkadaşlar 🐣🤍