Selam Kizlar!!! Cumartesi günü buraya yazip sizden Dua istemistim Doguma aliniyorum diye. 38+3 haftaliktik ve sabah uyandigimda suyum geldi. Cuma aksami zaten agrilarim vardi ama sanci seklinde degildi. Suyum geldi ama sancim yoktu hastaneyi aradim normalde 24 saat evde sancinin gelmesini bekletiyorlarmis ama bende strep B pozitif diye bir bakteri oldugu icin hastaneye hemen gidip antibiyotik vurmaya baslicaklardi. Banyo yapip gelebilirmiyim dedim olur dediler. Hazirlandim gittik. Odaya aldilar ve alttan muayene yaptilar Allahim o neydi elini soktu bebegin kafasi suan elimde diyor😅 her neyse 3cm acilmam varmis ama nst de sanci yok ki bende hissetmiyorum. Habire su geliyor geldikce geliyor. Bakteriden dolayi hemen sanci vurmamiz lazim dedi ebe ve hemen antibiyotik serum ve suni sanciya serumla basladilar. Ama bir sey ters gitti ve bana antibiyotik dokundu bayginlik geciriyordum gözümün önü karardi üc kez bayilip ayildim. Vurduklari antibiyotik degistirdiler ve biraz kendime gelmemi beklediler. Biraz gecti sanciyi vurmaya devam ettiler. Fazla sürmedi hafiften sancilar gelmeye basladi. Ama her sanci geldiginde bebegimin kalp atisi düsüyordu. Doktor dedi alttan bidaha muayene yapmam lazim cünki uzun sürerse sezeryana almamiz gerekir dedi. Bidaha soktu elini. Rahim duvarin yumusak sorun yok dedi. Eğer yumuşak olmasaydı krem sürüp 4 saat bekleyip tekrardan sancı vurcaktık dedi ve bu uzun olurdu sezaryen gerekli olurdu dedi. Neyseki rahim duvarım kendiliğinden yumuşamış. Sonra biraz daha ilerlemeye basladi sancilar ben tabi o ara hava gazi cekiyorum. Cektikce kafam güzel oluyo. Diyorum ki bu muymus sanci e iyiymis diyorum. Ta ki doktora ne kadar daha kaldi diye sorana kadar. Doktor bidaha muayene yapcam alttan dedi. Bebek yakinmi uzakmi bakmam lazim dedi. Bakti ve daha var dedi. Kendi kendime diyorum böyle kalcak demi agrilar yükselmicek diye. Fazla sürmeden bagirmaya basladim artik sancilar iyice yükseldi ve cok az arayla geliyor. Ben biraz ayılıp bayılarak geçirdim çektiğim hava gazındanda olabilir ama sancı gelince ayılıp sancı gidince bayılıyodum. Esim ve Annem vardi odada ama hayal meyal hatirliyorum etrafimda olan bitenleri. Annee sendemi beni böyle dogurduydunnn diyorum Anneme. Sonra baya sıklaştı artık tamam yeter nezaman gelcek diye bağırıyorum ebeye. Ebe sık dişini daha diyor. Başımda normalde 2 ebe vardı herzaman ama birisi öğrenci ve ilk doğumu. Tecrübeli olan ebe odadan çıktı ve ben o an bebeğin geldiğini hissettim. Bağırdım geliyor diye ve yazık öğrenci olan ebenin eli ayağı dolaştı ve panikledi. Kırmızı buton var acil butonu ona bastı ve içeri 10 tane ebe doluştu. Doğumum başlamıştı. Sancılar artık daha sık daha ağırdı evet zordu ama ebe o an dediki bebeğin çok yakın kavuşcaksınız dayan dedi ve ben onun için dayandım. Biraz sonra Bebeğimi kucağıma verdiler ve ben hüngür hüngür ağladım. Okadar güzel bir his ki Allah bütün herkeze tattırsın. İnsan gerçekten bütün ağrılarını unutuyor. Benim Doğumum uzun sürmedi sancılarım başladığımdan bebeğim doğana kadar 1 saat 45 dakika sürmüş ama tabi zor oldu ve ağlamakla geçti ama daha zor olanlarda var o yüzden şükrediyorum. Hiç dikiş atılmadı. Ama şunu bilin ki ben o hastaneye gidene kadar hiç doğru düzgün doğum korkusu yaşamamıştım. Düşünmedim herkez atlatıyor bende atlatırım dedim. Gerçektende korkmayın. Evet zor, evet ağır. Ama sonunda değiyor. Hemde çok değiyor. 9 ay çektiğim ağrılar mide bulantıları o doğumda çektiğim ağrılara değen kücük bir minnak var yanımda. Sancı cekerken bidaha istemem bu acıyı diye ağlıyodum ama öyle güzel bir his ki bidaha yaparım diyorum😊😊😊 Allahım bütün herkeze kolay doğumlar versin inşAllah ve Evlatlarımızı Hayırlı Sağlıklı eylesin inşAllah. Kusura bakmayın uzun oldu😊