busraydinn Ceren1calhan ben bi yerde okumuştum bebek icin gereken besinler saç uzarken oraya gider diye ama manasız buldum yine de kestirirsek beraber ya Allah diyip kestirelim😁
dnz_dnz Ceren1calhan onlar her şeye bir şey diyorlar zaten 😄 ben artık sorgulamıyorum hiç. Ben kestirdim çok rahat ettim, hatta doğumdan önce bir daha kestirsem mi diye düşünüyorum
Sezya Ceren1calhan o kadar çok araştırdım ki. Asla öyle bir şey yok. Rabbimin yazdığı ömrü Bi saç mı belirleyecek. Hocalar bile aslı yok o lafın diyor. Sadece duyup da mantıklı bulduğum tek şey erken dönemlerde saç kestirildiği zaman vücut vitamini saça gönderirmiş uzasın diye. Bebek mahrum kalmasın bundan diye kesilmese iyi olur demişler. Bende durdum durdum doğuma 2 hafta kala kestirdim. Lohusalıkta hiç uğraşamam çünkü
Trilece Saç kesilince ömrü kısa olur derler, bunu bir tek rabbim bilir buna saçın kesilmesi karar veremez bana saçma geliyor ve kestirdim
Mamamia Bizde saç kesilmez saç boyanmaz .. kızlar 9 ay kestirmezseniz bişi olmaz ya .. bence ama tabi siz bilirisniz
Mamamia Ceren1calhan yani annanemin annesinden gelen gelenek ömru kısalır derler bebeğe zararı var derler .. nedenini bilmiyorum ama yaşlılar birşey biliyordur
Butterflyyy Saç kesilmeden uzamıyor mu vitamim sadece kesilimce mi saça gidiyormuş ne alakası var çocuğun ömrünü saçın uzunluğu mu belirliyor. Hadi boyamazsın kimyasaldır okeyde hani kesim olayı çok saçma bence
Deniz9306 Ben kestirdim çünkü baya uzamıştı. Kestirmesem baya zorlanırdım. Bunlar saçma sapan şeyler ya biri söylemiş işte kalmış gelmiş günümüze kadar.
Buseyllzr Ceren1calhan hem kestirdim hem boyattım öyle hurafelere inanmıyorum ömrü veren Allah saç kesilince neden bebegin ömrü kisalsin ki saçma sapan şeyler ağzı olan konuşuyor işte dinlememek en iyisi🤷
tarcinnnn Ben normalde nazara bile inanmam ama 7 aydır ne kestirdim ne boyattım ne oje sürdüm 😂 evlat olunca hurafelere bile inanıyor insan. Muhtemelen hiçbir zararı da yoktur 😂😂