Merhaba kızlar doğum yapalı 13 gün oldu. Kendimi toplayıp yazmak istedim.
39+1 kontrolünde suyumun azaldığını ve 2 cm açıklık olduğunu söyledi doktorum o sebeple yarın yatış yapacağız sabah 7 de gel dedi. Tabi heyecan bastı beni hemen yürüyüşe gittim biraz alışveriş yaptım açılma ilerlesin diye, daha sonra eve geldim temizlik yaptım. Ve sabah oldu tabi ben uyumadım sabah 7 de dogumhaneye sancı odasına girdim. Ve serüven başladı, o kadar harakete açılmam hala 2 cm di ama bebeğim kanalda değildi. Suni sancı almaya başladım çünkü sancım hiç yoktu. Suni sancıyı da hissetmedim ben sadece ter bastı o kadar 5 cm açılmam olunca epidural vurdurdum çünkü artık gelmeye başlamıştı terleten sancılar. Saat 2 de açılmama baktılar ama 8 cm olmuştu bebek hala kanalda değildi yanlış girmeye çalışıyormuş kanala bebeğim. Ve sürekli eliyle müdahale edip çevirmeye çalıştılar bebeği ve artık sancılarım dayanılmaz haldeydi epidurale rağmen, yüksek ihtimal bebeği indirmeye çalıştırılarak İçin zorlandım ben.
Doktorum saat 2.30 a kadar vaktimiz var eğer hala bebek gelmezse sezeryana girmek zorundayız dedi. Ben ağlamaya başladım yanıma eşimi aldılar eşim beni teskin etmeye çalışıyordu. Normalde yasak ama dogumhane de yalnızca ben kalmıştım o sebeple eşimi alabildiler. Sancılarım 1 er dk ya düştü ama bebek yine inmedi ben pilates topunda zıplamaya başladım, benim ağladığımı gören ebe geldi korkma normal doğum yaptırıcam ben sana dedi ama dayan dedi tekrar elle bebeğe müdahale etti ve bebeğimi çevirdi ve bebek kanala girdi. Allah razı olsun ondan cidden. Hemen doğuma aldılar eşimle birlikte ve ısınmayla birlikte 10 ıkınmada hemen hemen bebeğim geldi. Fakat ağlamadı bebeğim o sebeple çok korktuk. Ama inanılmaz yorulmuştu hemen solunum desteği verdiler 2 saat sonra topladı kendini. Suyum saat 11 de gelmişti bebek susuz kaldı sanırım 3 e kadar ve yoruldu artık. Kanala ilk girmeye çalıştığında başında ödem oluşmuş biraz ödemimiz var kafada o da sarılığı arttıran bir şeymiş 1 gün sarılık yüzünden fototerapi aldık yoğun bakımda. Şimdi daha iyiyiz çok şükür. Yavas yavas sarılığı atlatacağız inşallah. Benim de 4 dikişim var çok şükür daha iyiyim. Biraz uzun oldu ama her detayını yazmak istedim. İnşallah sizinde ağrısız doğumlarınız olur benim biraz zor oldu ama ebem sayesinde kolay oldu cok şükür.