Evettt bende doğum anılarımı yazmak istiyorum. Öncelikle ilk doğumum iğrenç ikinci doğumum mükemmeldi bunu belirtmek istiyorum. İlk hamileliğimde normal doğum diye tutturdum. Yaş 19 doktor yaşıma göre çatımın çokça geniş olduğunu normal doğumu başarabileceğimi söyledi ve ben 40 haftaya kadar oğlumu karnımda taşıdım. Oğlum gelmek bilmedi 40+2 günlükken hastaneye yatış yaptım. Suni sancıyla doğumu başlatalım dedi doktorum. Açıklığım falan hiç bişi yoktu. 9 saat suni sancı almama rağmen bebek vajinaya baskı yapmadı. Ben suni sancıyı hiç hissetmedim kasılmalar nstde çok fazla çıkmasına rağmen. Doğumhanede bir ebe aşağıdan kontrol etti beni normal doğum anımda en iğrenç en çok canımı yakan yer onun kontrolü oldu. Elini içime sokup bebeğin kafasını yakalamaya çalıştı bendende bebeği aşağı doğru ittirmemi söyledi. O kadar acı vericiydiki anlatamam size. Sonra ayağa kalktığımda vajinadan kanlar boşaldı ama yinede doğum falan başlamadı. Doktorum açıklık kontrolü İçin sürekli bakıyordu en sonunda sezeryana alalım dedi yine de hayır dedim normal doğum istiyodum çünkü ailemle kaçtığımdan dolayı konuşmuyodum kimseye muhtaç olmak istemedim o yüzden normal doğum diye direndim. Ama bebek içimde kakasını yapmış doktor eşime sezeryana almazsak ikisinide kaybedebiliriz demiş eşimde beni bi şekilde ikna etti ve ameliyathaneye geçtik. İçimde hiç bir korku kaygı yoktu çünkü doktoruma çok güveniyordum. Yarım uyuşturma istedim sırtımdan iğne vurdular hiç acımadı sonrada uyuştum zaten. Beni kesip binerken hep yukardaki yansımadan gördüm böyle şeyleri sevdiğim için izledim neyse bebek çıktı yukardan doktorum gösterdi. Tupturuncu saçlı bembeyaz bi bebişim olmuştu ve ben çok mutluydum başıma gelecek ağrılardan habersizdim🙄. Odaya alındım zangır zangır titriyodum çenem ve ağzım ters hareketler yapıyodu o derecede titriyodum. Bebeğimi kucağıma verdiler onu öpüp kokladım ve uyudum. Uyandıktan sonra uyuşuklukta yavaş yavaş geçmeye başlamıştı dayanılmıcak kadar ağrım vardı sürekli ağrı kesici iğne istedim gelen hemşireler yan dönmemi istedi benim ağrıdan yan dönmem imkansızdı hep bacak üstlerinden vurdular o yüzden. Çok çok kötüydüm resmen ölüyodum. İlk ayağa kaldırmaya geldiklerinde izlememden başımda duran görümcem fenalaştı o kadar kötü ağrılarım vardı. Küçük adımlarla bi kaç adım atıp hemen yatağa geçtim. Ertesi gün çıkışım verildi eve geçtik ve ben 1 ay ayağa kalkamadım başımda kaynanam vardı o beni sürekli yatırıp kaldırdı. Böyle bi kötü doğumdu benim için. İkinciye hamile olduğumu oğlum 2 yaş 3 aylıkken falan öğrendim. Ve ben doğum yapmaktan çok korkuyodum asla başka bi çocuk düşünmedim korkudan. Yaş 22. Neyse 2. Doğum günü geldi çattı. Hastaneye geçtik yatışımı yaptık odamı süslettim içimde kalmıştı ilk doğumumda odayı ameliyat sonrası gördüğüm İçin. Neyse serumum takıldı falan zaten ne oldu anlayamadım hemen ameliyata alındım. Çok çok korkuyodum. Belimden uyuşturuldum kesilip biçilme sesini falan duydum ikinciye aynı yerden kesildiğim için ödüm kopuyodu öyle ışıktan falan izleyemedim korkudan. Sonra bebeğimin ağlama sesini duydum ve ağladım getirdiler kokladım. Ve bana sakinleştirici iğne vurdular ben tüplerimi bağlatmak istemiştim. Ben uyurken tüplerim bağlandı ve uyandım dikerken biraz bekledim ve yukarı çıktık. Odama çıktığım gibi uyuşukluğum geçmeye başlamıştı ağrılarım başlamıştı ağrı pompası diye bişi varmış onu taktırdım ağrılarım azaldı herkese tavsiye ederim. Uyuşukluğum tamamen çok kısa zamanda geçti ben doğum yapmış gibi değildim dikiş açım resmen yoktu hayret ediyorum hala. Beni ilk ayağa kaldırmaya geldiler ben çok az bi yardımla kendim kalktım azıcık değil baya yürüdüm ve yatağa geçtim hep kendim kalkıp hep kendi başıma yürüdüm. 3 yaşına girecek olan oğlumda elimden tutup hep yürüttü beni insanın bi oğlu olmalı 😇. Bu sefer yine diğer doğumdan dolayı içimde kalan lohusa kıyafetlerimi giydim terliklerimi tacımı taktım fotoğraf falan çekildim. Çorabıma varana kadar ben giydim hiç doğum yapmış gibi değildim. 11 günlük olduk bile sağasağlamım sadece emzirmeden dolayı sürekli yatıyorum o kadar. Beni bitiren 9 saat suni sancı almakmış onu anladım. Sezeryana lütfen korkmayın çünkü hiç korkutucu değil onu anladım soru varsa alabilirim ❤️❤️❤️❤️