Kızlarrr merhaba size doğum hikayemi anlatmak istedim ama biraz zor bir süreçti. Ben buraya bir kaç post açtım sancılarımla ilgili ve nişan gelmesiyle ilgili. Benim nişanım 36+5 de geldi ve 37+5 de yani tam bir hafta sonra acile gittiğimde 1 buçuk 2 cm kadar açıklık var dendi bunlara hafif hafif sancılar eşlik ediyordu. Ayın 28 inde yani açılma olduktan 3-4 gün sonra kontrolüm vardı. Gittim doktorum acil operasyona girdiği için bakamadı acile yönlendirdi sancılarım biraz şiddetlenmişti acilde de nst ye bağladılar sancılarım çıktı o gün hastaneye yatırdılar ama ben sancımı evde çekmek istediğim için ertesi gün çıkmak istediğimi söyleyecektim 😅😅 fakat akşama açılmam çoğalınca beni doğum haneye aldılar çoğaldı derken de 4 cm olmuş 🤦♀️ Sabaha kadar sancılarım devam etti çok sık değildi ama. Sabah kontrole geldiler kendi sancımla açılma olmadığı için suni vereceğiz dediler ben o an dedim ki eyvah çünkü hep zor olduğunu duymuştum 😅 sabah birşeyler ye takacağız dediler annem hemen birşeyler getirdi yedim taktılar ve o suni sancı benim ömrümden bi 40 sene felan yemiştir 1 dk da 50 an kadar geliyordu sabah 10 da taktılar doğurana kadar yani 16:30 a kadar çektim o sancıyı🥺 gerçekten de çok zormuş. Bu saatler içerisinde sürekli bağırıyorsun zaten ne bağırmaya takatim kaldıydı artık ne de ıkınmaya🤦♀️😅 açılmam 9 cm oldu saat 3 gibi fakat benim ıkınmaya mecali kalmadığı için bebeği ittirmedim ıkınmam yetersiz kaldı ve ben bi ara bayılıp geri geldim sancının acısıyla hemen bana oksijen taktılar 😖 son 2-3 kere ıkın gelecek başı gözüktü dediler ama ben ıkınsam da yetmedi sonra bütün ebeler, stajyerler ve bir doktor benim başıma toplandı ebeler karnımdan aşağı ittiler doktor da aşağıdan iki elini sokup açtırdı ve yırtılma oldu bu yüzden çok fazla 🥺😖 bu da yetmedi kestiler 🥺🥺 sonra çocuk gene çıkmayınca artık elini içeri kadar sokup öyle çektiler çocuğu ve sonunda kavuştum oğluma 🥰🥺 doğumdan sonra tam 1 buçuk saat kadar dikiş attılar maalesef ve gerçekten anladım ki annelik çok kutsal bir şey ❤️ Tabiiki doğumhanede 5 dk da doğuranı da gördüm herkesin zorlu bir doğumu olmuyor bu yüzden korkmayın zaten bebeği kucağınıza aldığınız an bir rüya görmüş uyanmış oluyorsunuz ve yanınızda bir melek oluyor 🥰🥰 eve geldiğimde ilk 3-4 gün çok acılarım oldu dikişim çok olduğu için dalar bugün 8. Gündeyiz ve gayet rahatım tabiiki yine biraz ağrılar acılar oluyor ama buna şükür🥰 anneler gününüz kutlu olsun ❤️ Ve rabbim bütün hamileleri bir avazda kurtarsın inşallah ve yavrunuza sağlıkla kavuşun inşallah 🙏🥰