Selamun aleyküm arkadaşlar. Öncelikle hikayem biraz uzun şimdiden kusura bakmayın…
Doğum yapalı 14 gün oldu ve bu hikayeyi bebeğimi emzirirken yazıyorum. Yeni yeni toparlanıyorum, kendime geliyorum lütfen hassas olanlar özellikle girmesin. Hamileliğim boyunca bu platformda hassas olan ya da olmayan doğum hikayeleri okuyup kendimi inandırmıştım güzel bir doğum yaşayacağıma. Malesef öyle olmadı. 7 ay boyunca takibimi yapan doktor biraz sezeryan yanlısı konuşunca risk alıp burda önerilen sözde çok iyi doktoru tercih edip ona yöneldim. Hamileliğimin 38. Haftasında (23 nisan cumartesi) kontrole gittim. Sabahında 2 defa şiddetli sancım olmuştu. Kontrolde doktorum suyumun sınırın altına düştüğünü ve acil yatışımın yapılıp doğumun başlatılması gerektiğini söyledi. Normal doğum istiyordum ve hamileliğim boyunca hem yürüyüş hem pilates ile desteklemiştim herşey normalinde ilerliyordu…
Doktorum suyum az olduğu için doğumun zor olacağını söyledi suni sancı vererek ilerleyecez dedi kabul ettim. Direk o gün yatışım yapıldı ve doğumhaneye alındım. Herşey burdan sonra başladı hatırladıkça hüngür hüngür ağlayasım geliyor… doğumhanedeki ebe rahmime doğumu başlatacak uyarı veriyorum kendi sancıların gelecek dedi ve ilk uyarıyı verdi 1 saat sonrasında kendi sancılarım gelmeye başladı ve her gelişinde daha şiddetli geliyordu. İlk gittiğimde açıklık yoktu, İkinci çatala çıkıp kontrol ettiğinde açıklık 2 cm olmuştu ve suyumu patlatacağını söyledi, patlattı ve sonrasında sancılarım daha da arttı ama çok güzel kendi sancılarımı karşıladım. Bu sırada pilates topunda hareketler yapıyordum yürüyordum ve bu beni rahatlatıyordu. Bu sırada eşim ve ebe arasında tartışma yaşandı ama eşim olduğu için demiyorum tamamen haklıydı ve ebe aşırı tersliyordu kendi sancılarımın içinde cevap veremiyordum. Sonrasında ebe gelip bana, ‘bir an önce doğurmaya bak burası devlet hastanesi değil, burda yattığın her güne para alacaklar!’ Dedi ama sert bir tavırla. Sanki beni bir an önce doğurtmaya çalışıyorlardı doğurda git rahat edelim kafasındaydılar ve inanılmaz gerildim bu gerginlikle kendi sancılarımı hissetmiyor gibi oldum düşünün. Sonrasında tabi ebe sık sık gidip gelip beni kontrol ediyordu ama her gelmesinde laf sokup gidiyordu Allahım hatırladıkça deliriyorum😔 en sonunda geldiğinde, şimdi sana kas gevşetici takıcam ağrını rahatlatıcak dedi bende kabul ettim. O serumu bana taktıktan sonra inanılmaz şiddetli sancım oldu ve sancıdan nefesim kesildi gerçek anlamda ölüyorum sandım ağrıdan sesim çıkamadı bile. Nstye bağlandım sancım 100ü düşmüyordu asssla azalmıyordu ve bebeğin kalp atışları zayıfladı. Ben o acıyla beni sezeryana alın diye bağırdım. Eşimde az daha dayan epidural takılırsın dedi ama dayanmak ne mümkün. Tabi ebe yine laf soktu epidural doğum parasına dahil değil çok pahalı gidin fiyat alın dedi. Eşim fiyat almaya gitti tabi o gelene kadar biz çoktan sezeryan kararı almıştık hem ben dayanamadım hemde bebeğimin kalp atışları zayıfladığı için mecbur sezeryan kararı alındı. Ağrıdan gözümü açamıyordum, gözümü açtığımda ameliyat hanedeydim. Ameliyathanede Kas gevşeci adına bana taktığı serumu çıkarttıklarında benimde ağrım bıçak gibi kesilmişti. Belden uyuşturmalı doğumun olacaktı ve belimden iğne vurulduktan sonra büyün acılarım bitmişti. Doğumum olurken tavandaki ışıklardan ve aynadan bütün doğumumu izledim o an sakinleştirici vurdukları için anlamamıştım ama şimdi hatırladıkça içim tuhaf oluyor. Sonrasında bebeğim doğdu yanağıma koydular sıcacıktı. Bütün acılarımı unutmuştum harika bir histi🥰 sonra odaya çıktık ama sonrası da felaket… 4 gün gaz sancısı çektim ve asssla ilaç vermediler rahatlamam için. Eve geldiğimde başka bir doktorla iletişime geçtim bana gaz rahatlatıcı bir ilaç yazdı kullandım ve bütün ağrım geçti. Tabi bide dikişlerimde açılma oldu, spinal anestezi olduğum için yan etkilerini inanılmaz yoğun yaşadım, baş ağrısı sırt boyun ağrısı baş dönmesi ödem hepsi inanılmaz inanılmaz zordu… normal doğum yapsaydım bir kere doğururdum ama sezeryan doğumdan sonra herrr gün doğurdum. burdan sonrası da ayrı bir hikayeye girer ama inanılmaz kötü bir süreçti yeni yeni kendime gelip dünyaya bakıyorum… ben bu yaşadıklarımı özel hastanede yaşadım ve paramla rezil oldum. Kontrole bile korkudan gidemiyorum kim bilir bana ne yapacaklar diye… Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın. Şimdi meleğim kucağımda onu kokladıkça bu acıları unutmak istiyorum ama bana travma olarak kaldı…