Kızlar merhaba, daha önce başka başlıklarda bahsetmiştim belki bilenler vardır, biraz uzun olacak onu belirteyim özellikle başlıktaki sorunu yaşayanlar ve bu konuyla ilgilenenler okusun.. bundan 3 hafta önce doktorum bebeğimin haftasına göre 2 hafta ileriden gittiğini ( başı haftasıyla uyumlu, kemik ve gövde iki hafta ileri ) , bunun da pcos olduğum için insulin direncimden kaynaklanabileceğini belirtmişti..bebeğim tüp bebek olduğu için transfer gününe kadar belliydi ve doğal gebeliklerdeki olabilecek bi kaç haftalık geri veya ileri olması gibi sapmalar bizim için pek söz konusu değildi..kafasının da küçük olmadı diyabetik anne bebeği şeklinde geliştiğini gösteriyordu..gebelikten önce zaten düşük karbonhidratlı diyetlerle beslenirdim bu yaşam tarzımdı ama gebelikte bebeğim iyi beslensin diye işi abartmış sağlıklı herşeyden fazlaca yemeye başlamıştım, arada çikolata, tatlı gibi sağlıksız karbonhidratlar da tüketiyordum..durum böyle olunca 3 haftadır yeniden özel bi diyete başladım..Diyetisyene gitmeyi tercih etmedim, çünkü standart diyetlerin bana iyi gelmediğini biliyordum..Ve sonuç; bugün kontrole gittiğimde bebeğimin baş-gövde-kemik yapıları birbiriyle orantılıydı ve gününe göre sadece 4 gün ileriden gidiyordu 🥰🙏 3 haftadır ben de hiç kilo almadım tabi..öncesinde 22. Haftama kadar toplam 6 kilo almıştım..3 haftadır kilom sabit..doğru beslenmenin önemini o kadar iyi anladım ki..eğer pcos gibi bi rahatsızlığınız varsa doğru karbonhidratları doğru oranda seçip o şekilde beslenmeniz, bunu kendi kendinize yapamıyorsanız diyetisyen eşliğinde yapmanız hem bebeğin sağlığı hem de sizin güzel bir gebelik geçirmeniz için çok önemli..Kendimi öncekine göre çok daha fit, çok daha dinç, çok daha tok hissediyorum..Kötü karbonhidratlar şekeri aniden yükseltip aniden de düşürdüğü için açlık hissine neden oluyor..Benimle aynı sorunu yaşayanlar için örnek olsun diye beslenmemi özetlemek istedim umarım yararlı olur 🥰 Sabahları 09.00 gibi uyanıyorum, ilk uyandığımda çok acıkmış olduğum için ve hemen kahvaltı yapmayı sevmediğim için bi dilim tam buğday ekmeğini kızartıp bi dilim beyaz peynir ve domatesle yiyorum..öğlen 12ye doğru iki yumurta, bir dilim peynir, 6 adet zeytin, bol yeşillik, 2 dilim tam buğday ekmeğinden oluşan bi kahvaltı yapıyorum..saat 14.30 gibi bi porsiyon meyve (genelde çilek, kivi gibi veya bu ara kavun) tüketiyorum, sonra 45 dk lık yürüyüşe çıkıyorum, ardından 16.30da 250 ml lik su bardağı süt, 4 kaşık yulaf, 1 muz, 1 çay kaşığı tarçın, 10 adet çiğ badem veya fındığı pişirip yiyorum..akşam 19.00 gibi akşam yemeği, mutlaka 120-150 gr et ( beyaz et, kırmızı et, balık dönüşümlü ), yanında 4 kaşık bulgur pilavı veya tam buğday unlu makarna veya bi dilim tam buğday ekmeği, yanına bol salata veya 4 kaşık sebze yemeği..saat 22.00 gibi de bir kase yoğurdun içine bi çorba kaşığı kuru dut veya iki tane kuru kayısı, iki tam tane ceviz parçalayıp yiyorum, günde 3.5-4 litre su içiyorum..öncesinde resmen hem aç kalıyormuşum hem de sağlıksız gereksiz bi sürü karbonhidratı dolduruyormuşum..Benim gibi özel beslenmesi gerekenlere fikir olur umarım 🥰