Öncelikle merhaba hanımlar, inşallah doğum hikayem size de cesaret verir. Normalde doktorumla 41.haftaya kadar bekleyecektik 6-9 mayıs arası burda olmayacaktı riske atmak istemedik yokken sancılanma durumu olabilir diye birde ikinci gebeliğim olduğu için suni sancı ile doğumu başlatma kararı aldık. 4 mayıs sabah 8de hastaneye yatışım yapıldı ilk önce açıklık bakıldı hiç açıklığım yoktu ve henüz kanalda değildi bebek buna bakarken ebe canımı çok acıttı bastırdı sert bir şekilde çatı muayenesi yaptı ses çıkarmadım vardır bir bildiği dedim {ilk gebeliğimde 2-3 cm açıklık nts düzenli sancı ile akşam 5de yatış yapıp ertesi gün sabah 8de doğum yapmıştım uzun saatler suni almıştım} saat 11.30 gibi suni sancıyı taktılar önce hiçbir şey hissetmedim çok ince ağrılar vardı saat 1 gibi ebe tekrar beni doğumhaneye aldı yine çok sert bir şekilde açıklık kontrolü yaptı o esnada suniyi yüksek yaptı sancım çok vurdu epidurali yaptılar öyle bir rahatladım ki anlatamam ilk gebeliğimde 5-6 cme kadar yapmamışlardı hazır ağrı hissetmiyorken ebe suyumu açtı sancım 100lerde ben ohh keyfim yerinde tek derdim açılma olsun beni sancı odasında beklettiler doktorum yanıma geldi yürümek istediğimi söyledim epiduralin hafif etkisi geçmeye başlamıştı ağrım geldikçe çömelip ıkındım derken sancıyı çok hissetmeye başladım ebe geldi tekrar bir doz ağrı kesici yaptı bu kez yattığım yerde sancı hissettikçe ıkındım nefes egzersizleri yapmaya başladım saat 5 gibi doğum yapacağım yere aldılar beni doktorumun o gün 5. Doğum yapan hastası bendim sezeryandan çıkıp gelmesini bekledim sakince doktorum geldi yorgun bitkin bir şekilde hadi bakalım güzel ıkın biliyor musun falan derken 3 kere kuvvetli ıkınma ile bebeğim kucağımdaydı bebeğim kesi yırtık olmadı sadece doktorum estetik olması için 2 tane dikiş attı sadece çok ama çok güzel bir doğum geçirdim her iki doğumunda da suni alan biri olarak şunu anladım ebe çok önemli ebe sert şekilde muayene etti falan ama sırf doğumu tetiklemek için eğer ki ilk gebeliğimdeki gibi sadece açıklık kontrolü yapsaydı belki ben ertesi gün anca doğum yapardım bu süreçte ebe hanım ne derse onu yaptım canımı acıttı bağırıp tepki vermedim çok uyumlu bir şekilde ilerledik normalde ebe hanım sadece pazar günleri geliyormuş benim şansıma oradaydı eski ebelerden orta yaş bir bayandı deneyimli olması benim işime çok yaradı soracaklarınız varsa dinliyorum