MaryVenus Merhaba kızlar, bir bakanlikta uzman memurum. 32+0 da calisabilir raporu almadan calismaya devam edilirse, bu rapor gecikmeli alinirsa vs. ne gibi sonuclari olur? Bilen arkadaslari şöyle⬇️alalim🌿
Tospikannesiiiii MaryVenus zamanında alman gerekiyor canım benim 2 3 gün geçmişti 32 yeniyim gibi ayarlanmıştı doktor sıkıntıya giriyoruz demişti
Mlkysf MaryVenus eğer kendini iyi hissediyorsan çalışabilcek kadar senin ve bebeginin sağlığı ile ilgili doktorun bir sıkıntı görmeyip izin veriyorsa 35 e kadar calisabiliyorsun 37 de olabilir çalışabilir raporu veriyor doktor galiba yada çalışamaz raporunu 35 te aliyorsun bu kısımda tam emin değilim sonra o çalıştığın 3 hafta süre de doğumdan sonraki iznine ekleniyor diye biliyorum ben 6 sene önce çalışırken böyleydi benimle birlikte hamile olup isi rajat oldugu icin birakmak istemeyen ve doğumdan sonra fazla evde kalmak isteyenler calismaya devam ediyolardı şuan da nasıldır bilmem ama değişmemiştir heralde
ebru3564 MaryVenus Bende 32. Haftada hastaneye yatışım yapıldığı için araya bayram haftasonu girdi 33. Haftada aldım alacağın paranın miktarında düşüş oluyo almadığın günler iznine dahil olmuyo diye biliyorum
Yesim07 Analık iznini kullanırken sıkıntı oluyor. Çünkü 37.haftan dolduğunda da çalışamaz raporu alacaksın doğuma kadar. Doğumdan sonra da kullanacağın rapor süren var.
sema080117 Haftada doğum iznine ayrılma hakkı veriliyor, doğumdan önce 8 doğumdan sonra 8 olmak üzere toplamda 16 hafta izin süreniz bulunuyor. 32. Haftada doktorunuzun onayı olması halinde çalışmaya devam etmek isterseniz raporu almanız gerekiyor, bu haftanız dolunca raporu giren doktorlar vardır belki ama SGK kurumları bazen kabul etmiyor, çakışmalar oluyor ücret eksik yatıyor vs. O yüzden 32. Haftanızda çalışabilir raporunuzu almanız gerekir. 37. Haftanızda da çalışamaz raporu girilir, 32 den 37 ye kadar olan 5 haftalık sürede doğum sonrası raporunuza eklenir ücret o şekilde ödenir :)
Firdevs_sahinnn sema080117 Bir şey sorabilirmym size Ben 41+3 de doğum yaptım 32 de rapor almıştım 40 haftayı geçtiği için doğum sonrası iznimden mi düşer bu 10 gün ?
ebru3564 sema080117 Ben 32. Hafta da hastanede yattığım için mecbur 33.hafta da aldım bi sıkıntı olur mu sadece ücrette düşüş olur diye biliyorum
MaryVenus Firdevs_sahinnn Hayir dusmuyor. Dogum sonrasi dendigi icin istersen 45 de dogur dogum sonrasi 8 haftan var. Dogumdan once kullanmadiklarin da bu 8 haftaya ekleniyor.Uygulamada farkli durumlar yasayan varsa yazabilir tabiki.
sema080117 Firdevs_sahinnn 40. Haftaya kadar analık raporu sayıldığı için ücretiniz o şekilde ödenir hak kaybınız olmaz. 41+3 e kadar olan sürede hastalık raporu olarak girilir sisteme o şekilde tamamlanır
NiilaYYy Bende birseynsormak istiyorum doğumdan sonra çalışmıcam o yüzden kaçıncı haftada izne ayrılabilirim
MaryVenus NiilaYYy 32. haftada ayrilabilirsin. 37 ye kadar doktorun calisir raporuyla calisip 5 haftani dogum sonrasi calismaya eklersin. Ama zaten calismayacaksan 32. de dogum izni diye ayril. Dogumsan sonra izin ve rapor haklarini da kullaninca cikarsim isten.
sema080117 ebru3564 hayır bir sorun olmaz sadece hakedişinizden düşürülür 33 de başladığı için başladığı günden itibaren ödeme alırsınız. Yani rapor ileri bir tarihte girilebilir sadece geriye dönük girilemez
MaryVenus Firdevs_sahinnn Valla bnm bi konuda kafam karisti, is yerindekilere sordum. Herkes farkli bir sey soyluyor. İsterseniz bir post acin bilgisi olanlar cevaplar belki.
FAa MaryVenus para kısmını bilmiyorum ama 657 ye tabi iseniz 32 de çalışır raporu almadan çalıştığınızda o günler o doğum sonuna aktarılmıyor. 657 yi açıp okuyabilirsiniz daha aydınlatıcı olacaktır .