Merhaba canım anneler ve anne adayları ❤️
Doğuracağım güne kadar burada doğum hikayeleri kovaladım 😂 kendimde hep yazacağım günü hayal ediyordum bugüne kısmetmiş çok şükür bebeğimi sağlıkla kucağıma aldım 🤲
23 nisan cumartesi günü 39+3 haftalık hamileyken çılgın bir kararla memlekete gitmek için yola çıktık bu arada eşim gitmeyelim istersen dedi ben ısrar ettim gidelim illa diye 😂😂belamı arıyorum 🤣 (oturduğumuz şehirde kimsemiz yok ailelerin yanına gidiyoruz iki şehir aradı 2 saat) iftar için yol üzerinde bir restorana oturduk. İftara 10 dk kala bana adet sancısı gibi sancılar gelmeye başladı eşime dönelim dedim bu kadar geldikten sonra dönmem dedi saat 19.00 civarı tutan sancılar asla geçmedi aralıklı gelip giden sancılar değil sürekli sancıydı doğum olmadığından emindim memlekete vardık hala devam ediyordu gece 23.00 da hastaneye gitme kararı aldık açıklık 2 cm denildi nst de sancı çıkmadı 🤷🏻♀️ Kayınvalidemlere döndük evimde doğum yapmak istediğim için bu olay beni mutlu etmişti. Pazartesi sabah evimize döndük salı kontrolümüz vardı. Salı günü sabah kayınvalidemlerde bize geldiler hep beraber hastaneye gittik 39+6 haftalığız bu arada. Doktorum açıklık baktı hala 2 cm vajinal muayenede rahimi uyaracağım kendi sancıların gelsin diye yoksa suni sancıyla doğumu en geç cuma günü başlatalım dedi bende kabul ettim. Perşembe sabah 8.15 e yatış için gün verdi perşembeye kadar kendi sancım gelmesi için dua ederek çıktım hastaneden eve geldik saat 15.00 civarıydı. Kasıklarıma Hafif ağrılar vardı vajinal muayene biraz canımı yakmıştı. Akşam saat 18.30 civarı düzenli sancılar gelmeye başladı 10/15 dk bir hafif sancılar vuruyordu o kadar dayanılabilirdi ki ben yarına falan doğum yaparım diye düşünüyordum 😂 akşam 23.30 da artık ⅞ dk bir ve biraz daha şiddetli sancılar gelmeye başladı ama yine dayanılmayacak gibi değildi kayınvalidem hastaneye gidelim dedi reddettim iyiym ben bu kadar sancıyla doğurmam biraz daha artsın dedim dinlemediler hazırlanıp hastaneye çıktık doğumhaneye aldılar açıklık için çatala çıktığım an suyum geldi işte o andan itibaren ağrılar daha da şiddetliydi. Beni normal odama alıp nst bağladılar o anda daha da şiddetlendi ağrılar artık dayanamıyorsam yatarak sancı asla çekilmiyor kızlar nst biter bitmez kalkıp oturdum burada okuduklarıma göre nefes egzersizleri sancı esnasında iyi geliyor demişlerdi öyle bi sancı ki asla nefes aldırmıyor ben yapamadım. Yine burada okuduğum bir bilgi sancıları yürüyerek karşılayın oturmayın yatmayın tarzındaydı sancıdan dizlerim o kadar titriyordu ki değil yürümek kendimi ayakta tutamıyordum ben sancıları secde pozisyonunda karşıladım en iyi o geliyordu. Her sancıda her pozisyonu denedim 😂 saat 2 civarı açıklık için tekrar doğumhaneye gittim açıklık bilgisi vermediler meğer 6 cm miş sonradan söyledi hemşire. Saat 2 den 2.30 a kadar çektiğim sancılar 😬 işte onlar çok kötüydü ben hala sabah 6-7 gibi doğuracağımı düşündüğüm için ağlıyorum daha saat 2.30 ben nasıl dayanacağım 6 ya kadar diye 😂 bi anda sancı aralığım 30 sn düştü sancımın biri bitmeden diğeri geliyordu artık yorulmuştum sonradan farkettim ki sancıyla beraber ıkınıyorum 😂 kayınvalideme acil ebeyi çağır dedim ebe geldi tam açıklık çabuk dedi doğumhaneye saat 3.00apar topar doğumhaneye gittim bekle ıkınma diyorlar dayanamıyorum nasıl ıkınmayayım 😂 başına dokunuyorum bebeğinin sakin ol dedi o kadar iyi bi ebeydi ki Allah ondan razı olsun tüm nazımı sözümü bağırmamı ağlamamı hepsini çekti hep beni sakinleştirmeye çalıştı sancım gelince küvetli bi şekilde 3 defa ıkındım sanırım bebeğim doğdu 🥹 o an bi rahatlama bi hafifleme bir uyku geliyor insana ☺️ O kadar güzel bir duygu ki rabbim isteyen herkese yaşatsın inşallah. Doğum sonrası kesim ve dikişim vardı aşırı korktuğun bi durumdu kesi dikiş olayı aklıma gelince bile tüylerim ürperiyordu ama o kadar korkulacak bir durum değil canım aşırı tatlıdır kesiyi atmadan önce uyuşturuyorlar ve o iğneyi asla hissetmiyorsunuz. Kesi atılırken sinek ısırığı gibi bişey oluyor ve geçiyor dikiş sayısı da vermedi ebem kaç dikişim var dediğimde çok güzel bi doğum yaptın ayşeciğim tebrik ediyorum diyip durdu 🥰 benim saydığıma göre 6 tane falandı dikişi de asla hissetmedim son 3 dikişimi hissettim o da yine sinek ısırığı gibiydi.
Benim doğum hikayemde böyledi ben uzun olan doğum hikayelerini aşırı seviyordum bende uzun ve detaylı yazmak istedim. Hepinize hayırlı doğumlar diliyorum şu an kızım 9 günlük oldu geceleri oturup gündüzleri uyuyoruz 🥺 ama o kadar muhteşem bir duygu ki yüzüne bakıyorsunuz ve tüm ağrılarınız uykusuzluğunuz yorgunluğunuz hepsi geride kalıyor ☺️