Selamun aleyküm hamiş anneler öncelikle size hem tecbure hemde yaşadıklarımı anlatmak için bu postu açıyorum normal doğumdan korkanlar varsa buraya gelsin ne varsa kafnıza takılan sorun yardım ederim elimden geldiğince biraz uzun bir ğost olucak 2 doğumumuda anlatıcam 2. doğumum 19 gün önce oldu …
- doğumum 2020 de kızım 41 haftada doğdu bu aşamada doktor cok önemli eğer normal doğum istiyorsan doktorun çok önemli bir yeri oluyor benim doktorum her zaman sonuna kadar bekleme taraftarıydı ve beni hep yürüyüş yap ile test yap evde hep hareket halinde ol merdiven çık bu şekilde olumlu ve pozitif biçimde yönlendiriyordu korkularımı hep sakin bir şekilde tane tane anlatıp beni rahatlatıyor du 41 hafta 2 gün kala doktorum artık iki gün içinde sancım gelmezse suni sancı vermesi gerektiğini söylemeye başlamıştı bana da eşinle bol bol ilişkiye gir merdiven çık yine test yap diye önerilerde bulunuyordu ben de çok araştırıyordum ama gece gündüz pilates bekliyorum bunun çok yararını gördüm bir tane ebe arkadaşım vardı ona 2 günüm kaldığını ve sancımı nasıl getirebileceğimiz sordum o da bana aynı şeyleri söyledi eşinle ilişkiye gir merdiven çık bol bol yürüyüş yap ve pilates yap Bir tane de ot ismi söyledi bu ot sancıyı tetikliyor Muş bende 2 gün boyunca günde 3 bardak bu otu kaynatıp içtim adı böğürtlen çayı otu ya da ahududu yaprağı çayı otu diye geçiyor gerçekten sancımı tetikledi pazartesi günü 9′da yatış mı yapılacaktı ama benim gece 4 de sancım başladı hiç durmadım oturmadım eğildim kalktım sence geldikçe pilates yaptım evde zaten dokuzda doktora gidecektim o yüzden sakin kaldım doktora hastaneye gittiğimde altı buçuk santim açıklığım vardı öğlen 1.45 de kızımı kucağıma aldım ama burada bana en çok faydası dokunan yaptığım dualar vardı birincisi Meryem Ana otu mutlaka deneyin suni sancı olacaksanız da deneyin otu sancınız başladığında suya koyun birkaç suresi var onun onlara okuyun merak eden olursa bunları da söylerim ve o sudan için bunu hiç kimse bilmiyor bakın önemli olan içmeniz rahmin açılması II bir şey koluma ve bacağıma ashabı Kehf isimlerini koluma Yunus suresinin 21 ayet olması gerekiyor tekrardan bakar söylerim onu da bacağıma bağlamıştım sancım geldiği zaman bu da ir tane de abese suresinin 19 ve 20 ayetini erkek biri Arapça şekilde kağıda yazacak ama dolma kalemle ve siz onu suya koyacaksınız doğumunuz a yakın 4-5 gün önceden koyabilirsiniz ve o suyu da içeceksiniz bu doğumunuzu açılma nızı inanılmaz bir şekilde hızlandıracak 2 doğumunda da müthiş bir şekilde farkı gördüm ve doktorumda bunu benimle beraber gördü yani özet olarak ilk doğumum olmasına rağmen doktorumun demesine göre çok kolay ve çok çabuk olmuş kızım da birkaç tane dikişim vardı doktorum kesmek zorunda kaldı ama hiçbir şey hissetmiyorsunuz korkmayın çok rahatlamış oluyorsunuz zaten hem pozitif hem çok güzel bir doğum yaşadım doktorumun ve önce Rabbimin izniyle sıra ikinci doğumda 19 Gün önce oğlumu kucağıma aldım ve kızımdan daha çabuk doğdu
- doğumum 39+1 doktoruma randevum vardı doktorum bu bebek de ablası gibi 41 haftayı bekler dedi ama çok kilolu duvar bu da seni zorlar dedi çatı muayenesi yaptı rahimlerinde yumuşama var mı diye 2 santim açıklığım vardı birazcık bebeğe uyaralım belki yarına doğar dedi ya da daha ne kadar çabuk erken doğarsa o kadar iyi olur dedi bebeğe uyarıyı gönderdi ertesi günü sabah benim nişanım geldi ve hafif hafif sancılarım başladı Sabah 8′de gördüm ben ve 9′a 10′a kadar kızımı hazırladım ona kahvaltı yaptırdım tabi o sırada sancı çekiyorum evi toparlıyorum eşimi uyandırdım daha önceden de söylemiştim ona böyle böyle çocuk gelebilir diye o da hazırlıklı ydı biz kızımı hazırladık babaannesinde bıraktık ben annemi aradım anne hastaneye yatıyorum gel diye tabii aynı şekilde bu oğlum da da Meryem Ana otu mu sureleri mi koluma bağladığım ayrıyetten suyumu yanıma aldım bunların hepsini de kapının yanında her zaman hazırda tutuyordum biz 10 buçukta hastaneye gittik 11 buçuğa kadar bana testi yapıldı doktorum sancılarımın olduğunu ama yeterli olmadığını yatıralım dedi bekleyelim senin sancıların artsın dedi öğlen iki buçuk üçe kadar kendi sancımı bekledik ama istediğimiz düzeye gelmemişti bu yüzden doktorum çok hafif bir suni sancı takviyesi yaptı bu arada ben suni sancıdan aşırı korkan bir insandım ama doktorum sağ olsun çok azcık verdi en o sancıları çekerken yürüyüş yapıyordum odanın içerisinde pilates yapıyordum bol bol Meryem Ana otunun suyu içiyorum Yunus suresinin suyunu içiyorum sürekli dualar ediyorum Ayetel Kürsi olsun İnşirah olsun inan çok faydası var hiçbir şekilde bağırmayın ne kadar çok bağırırsanız o kadar çok gücümüzü kaybediyorsunuz o kadar çok ıkınma yerine geldiğinizde güçsüz kalıyorsunuz benim annem yanımdaydı sureleri mi annem okudu suya koydu bana bol bol su veriyordu zaten kızımdan daha tecrübeli ydy bu arada ben doğumlarında annemi yanıma alıyorum bizzat benimle beraber görüyor sancılarım 3 ile 5 arasında çok sıkılaşmaya başlamıştı saat 4.30 gibi suyumu patlattılar o zaman 5 santim açıklığım vardı hastaneye yattığımda 3 santim de yavaş ilerlemişti yani sancım olmadığı için açılmam da olmamıştı suyumu patlattıktan sonra saat 5 gibi 7 santim oldu doktorum sen 7 gibi 2 saat sonra doğurursun dedi ama bende nedense bir ıkınma isteği başlamıştı söylememiştim bunu odama geri geldim 10-15 dakika yakınma isteğim devam etti her sancı geldikçe yakındım ve yatağın başına tutup aşağıya oturdum tuvalete oturur gibi ve çocuğu çok bacaklarımda hissetmeye başlamıştım ebeyi çağırdım baktı 8 santim dedi ve çok şaşırdı çünkü doktorum ölçtüğünde 7 santim de başka bir ebeyi çağırdı o da ölçtüm 9 santim oldu doktorumu çağırdılar o ölçtü 10 santim oldu bu söylediklerim 2-3 dakika arasında oldu çok hızlı bir şekilde açıldı bir anda yani saat beşte 7 santim Ken 25 geçe 10 santim olmuştu buçukta beni doğuma aldılar ve 35 geçe oğlumu kucağıma aldım ilk Akın mam da oğlum doğdu o yüzden arkadaşlar normal doğumdan korkmayın bu dediğim sureleri yaparsanız Allah’a sanırsanız inanın hem çabuk hem de çok güzel bir şekilde evlatlarınızı kucağınıza alırsınız 38 haftaya gelen annelerimiz sancım gelmiyor neden doğuruyorum diye üzülmeyin bebekler 41 haftaya kadar bekleyebilir ne kadar çok anne karnında kalırlarsa o kadar çok bağışıklık sistemleri güzel çalışıyor o yüzden üzülmeyin bu iki doğumunda da ben bunu öğrendim bebek ne kadar çok anne karnında kalırsa o kadar çok güzel beslenir kilo alır size tavsiyem bol bol hurma yiyin yürüyüş yapın pilates yapın merdiven çıkın ve eşinizle birlikte olun hareket halinde olun dua edin evladınızı hayırlı olsun hayırlı bir evlat olsun kur’an-ı Kerim dinletin bol bol tespihler çekin elimde çekebileceğiniz tespihler var hem güzel hem yüzü güzel olması için hayırlı evlat olması için isteyenlere bunların hepsini söyleyebilirim ve ben artık oluşuma emzirmem gerekiyor 19 günlük bir gecikme oldu ama evladımla hatta 2 evladımı ve evimi yürüte bilmem için biraz zamanım olması gerekiyordu ancak şimdi bunları size yazabildim epinize çok dua ediyorum İnşallah sağlıklı bir şekilde evlatlarınızı kucağınıza alırsınız Allah’a emanet olun ❣️❣️❣️❣️❣️