220720 22 haftalık gebeyim saçlarımı kestirmek istiyorum artık çok kötü oldular etrafımdakiler “ kestirme çocuğun ömrü az olur “ vs vs deyip duruyorlar Gerçekliğine inanmıyorum ama nedir bu insanların hamilelere verdiği vesvese yetti artık yaa 😏 Kaç haftadan sonra boyatabiliriz siz kestirdiniz mi ?
Cansugamze_ Kestirdim ama boyatmadım ilk 3 aydan sonra doktorlar organik boyalarla boyayabilirsiniz diyolar ama bn şahsen hiç bi şekilde boyatma taraftarı değilim eğer ihtiyacınız varsa ilk 3 aydan sonra boyatabilirsiniz organik boyayla ❤
Gzm-- 30 haftalikken kestirdim,33.hafta amonyaksiz boya ile kendim boyadim.kestirmeyle ilgili soylenenler tamamen hurafe😁boya da kendinizi iyi hissedecekseniz 1 kerelik olabilir bence amonyaksiz boya ile acici fln kullanmadan.
Arzukeskin Doktorumun bu konuda çok güzel bir yorumu var ilk hamileliimdede söylemişti bundada dedi.“hamile bir anenin psikoljikmen iyi hissetmesi bir bebek için çok önemli o yuzden boyanın zararı kanıtlamış ve ciddi derecede bir durum değil tabiki organik olsun ama önemli olan anne nasıl mutluysa öyle yapsın özgüven ve iyi hisseden bir anne bebk içinde bizim içinde en güzeli sağlıklısı demişti.”
Eslem_1 Arzukeskin kesinlikle çok doğru bi söylem olmuş ben saçımı iki kez kestim resmen terapi gibi geldi ve hamilelikte yaptığım en mantıklı şeylerden biriydi bebeği veren Allah ömürünü biçen de Allah saç ne alaka? İnsanlarımız nasıl bu denli cahil olabiliyor şaşırmamak elde değil 🤷🏻♀️ Bebeği saç mı verdi ki ömürünü saç belirlesin haşa insanı şirke bile sürükler bu tip şeyler.. o zaman vücuttan hiç kıl kesmeyelim saç tüy tırnak her şeyimiz uzasın doğuma öyle girelim 😀
Hulus Doktorum 12. Haftadan sonra boya yaptirabilirsin dedi ama sosyal medyadan takip ettiğim birkaç hamile kadın doğum uzmanının saçlarını boyatmadigini gorunce kafam karışmadı değil. Kanıtlanmış herhangi bir zarari yok dedi doktorum bu cevap sizin için ne kadar yeterli orasi tartışılır benim kafam çok karıştı mesela kararsızım ama beyazım cok benimde bu sekilde dolaşmak moralimi bozuyor
yelooo İlk 3 aydan sonra bitkiselle boyatacağım durmam böyle diyordum ama hiç öyle olmadı doğuma az kaldı yine de boyatmaya cesaret edemedim doktorum bitkisel de olsa saçın renk almasını sağlayan kimyasallar olduğu için önermedi. Çeşit çeşit bandanalar ile kapattım çünkü anneminki gibi aşırı beyazlarım var şimdi yaz geldi şapkaya geçiş yaptım😂