Merhaba hanımlar 🌸 Biraz uzun oldu okuyana şimdiden helal olsun 😄
Öncelikle hepinize hayırlı bayramlar diliyorum…
39+2 günümde, Arefe günü eşimi evde bulmuşken yapamadığım işlerimi ona yaptırayım hemde bayrama ve doğuma hazırlık olsun diye temizlik yapalım dedim. Sabahtan başlayıp akşam iftara kadar süren bi temizlik sürecinden sonra benim hafiften belimden vuran ağrılar başladı. Açılmam olur diye oturarak ev silmiştim ondan oldu diye dikkate almadım, iftarda yemek yerken sancılarım arttı 😳 tabi ben yine sancı olduğuna kendimi inandıramıyorum ama eşim bu akşam doğurursun heralde diyor.
Akşam ezanında başlayan sancılarım 11 buçuğa kadar devam edince anladım doğumun başladığını ve biraz yürümek istedim. Bir saat yürüdükten sonda gelip banyomu yapıp kalan işlerimi hallettim hastaneye giderim diye, ama benim sancılarım birden gitti 🤦♀️ Ama bebeğin hareketleri vardı o yüzden endişelenmedim. Ne yapacağımı bilemediğim için eşime uyuyalım dedim. Gece ara ara sancılarım vurdu ama çok da acı değildi. Sabah namaza kalktığımda nişanımın geldiğini gördüm ama sancılarım yine istediğim sıklıkta değildi. Kahvaltı yapalım belki sıklaşır dedim o ara acı acı vuramaya başladı sancılarım 6 dakikada 50 saniye 55 saniye arası sancım vuruyordu artık hastaneye gidelim dedim saat 9:30 da evden çıktık, hastaneye gidip doktora muayene olmam 10:05 buldu. Doktor 5 cm açıklık var ama suyu azalmış dedi. Beni hemen doğumhaneye nst için gönderdi. Doğum haneye çıkmak için yine merdiven çıktım hareket ettim açılmam çoğalsın diye ( burda biraz hata yapmış olabilirim) 🥲
Burdan sonrası biraz hassas olabilir.
Doğumhaneye girdikten sonra hızlı bir şekilde nsteye bağlanıp lama yapılması 10:30 buldu, 5 cm açılmam olduğu için 2 3 saat doğumhanede bekletirler diye düşünüyordum. Lama yapılıp tuvalete gittikten sonra beni çatala çıkardılar ama ben neden çıkardıklarını anlamadım çünkü daha açılmam 5 cm di doğum olması için daha erken diye düşünüyordum.
Ebe çatala çıktıktan sonra açılmama baktı ve açılmam 8 cm ben şok 😳 suyunun rengine bakmak için suyumu patlattılar ve bebek kakasını yapmış 😢 ebe çok mu ağrı çektin, çok mu hareket ettin diye bana biraz kızdı.
Sonrası o kadar hızlı gelişen olaylar oldu ki takip etmekte zorlandım. Ebenin suyu görmesi doktoru araması ve bana bi iğne yapması dakikalar içinde oldu.
Bu arada sancılarım hala 5 dakikada 1 dakika olarak geliyor. Doğum başladığına dair inancım yok ilk doğumunda büyük tuvalet hissi geldiği için onu bekliyorum. Ebe sancın gelince haber ver dedi, sancı gelince bana bi iğne daha yaptı ve nefes alıp ıkın dedi 😑saat 11:00 bundan sonrası ne olduğunu bile anlamadım. Bir yandan ıkındım bir yandan ne olduğunu anlamaya çalışayım derken
Gözümü açamıyorum sadece hissiyat var. Yaşadığım 10 dakika doğum sürecinin en zor kısmı. Saat 11:10 geçerken gözlerimi açtım ve kızım kucağındaydı. Ben daha saatler sürecek bi doğum süreci beklerken bu kadar kısa sürede bebeğimi kucağıma almam beni çok şaşırttı. 🥰
Doktorum kesik atmadı ama biraz yırtılmam olduğu için 5 dakika süren bi dikişim oldu. Daha sonra üstümü giyinmem kanamanın kontrol edilmesi derken odama çıkmam 11:45 i buldu.
Velhasıl doğum anında yaşadığım şoklar benim için hassas olarak tarihe geçti, çok beklemek de iyi değilmiş onu anladım birinci de tecrübeliyim diye o zamanki sancılarımı bekledim ama her bebek farklı olabiliyormuş. Çok şükür bir sıkıntı olmadan kızımı kucağıma aldım. Rabbim doğumunu bekleyen herkese kolay doğumlar nasip etsin inşaAllah. Okuduğunuz için teşekkür ederim 🥰🤲