Ben 18 ay arayla doğum yapmış olacağım. Doktoruma en başında sormuştum her şey yolunda giderse ssvd dener miyiz diye. Olur dedi. Daha önce doğuda çalıştım çok yaptım dedi. Tek şartı kendi sancım gelecek ve açıklığım kendiliğinden olacak. Kesinlikle suni denemem dedi. Ben de zaten her şey yolunda giderse istiyorum dedim. Tamam dedi. Şimdi 35 haftalık oldum yine sordum deneriz değil mi diye. Demez mi asla önermiyorum diye. Bende mi sıkıntı var dedim yok her şey yolunda yüzde 90 doğurursun da dedi. E neden olmaz dedim. Doğum esnasında ya rahmin patlarsa rahmi almak zorunda kalırsak diye. Daha önce böyle 2 olumsuz deneyim yaşamış. Ya Anlıyorum dedim ben de bütün risklerin farkındayım zaten o yüzden her şey yolunda giderse deneyelim dedim ve başta tamam diyip niye şimdi böyle dedim. Sezeryan da bir ameliyat ve o da riskli, kan kaybı çok yaşayabilirim, her şey olabilir dedim. Neyse işte beni korkutmaya çalışıyor. Ama acayip sinirlendim son dakika doktor değişikliği istemiyorum. İlkinde yaptım pişman oldum. İlk bebeğim 41 haftaya kadar gelmedi. Doktor illa sezeryan diyince normal doğum yaptıracak dr aramıştım. Suyum bitince mecbur yine sezeryan oldum ama başka doktora. Kendi doktorumu tercih ederdim. Şimdi yine başka doktora git ve ssvd destekleyecek birini bul bilmem ne. Gerçi 3 doktor var aklımda ama Bilsem başta giderdim onlarda takipli olurdum. He bir de her şeye rağmen yine sezeryan olmak da var yeni doktorda. Böyle bir kafa karışıklığı içindeyim. SSVD istememin en büyük nedeni de ilk çocuğum daha küçük doğumdan sezeryan olursam uzun süre kucağıma alamicam. Yeterince ilgilenemicem. Siz olsanız ne yapardınız? Eşim de kızıyor son dk doktor değişikliğine yoksa ben yine dediğim doktorlara gidip düşüncelerini öğrenirdim