Gokben 35 hafta ,1 gun hastanede tedavi gordum erken dogum tehlikesiyle . Duzenli sancilarim vardi 3 cm civari acikligim var . Sancilarım geriledi ,nstde de cikmiyor ,taburcu oldum. Hastane yakin . 3 cm aciklikla ne kadar dayanabildiniz kizlar ?
Msl22 Gokben Benim arkadaşımın da bu haftalarda dogum sancisi cekti 1cm açıklığı olmus. Sadece ve gayet sancısı gecince gezdi etti bebis 38+5te gelmis yani hic acilmasi da olmamis hastaneye gittiginde hala 1cmde kalmis tabi herkesde ayni olmayabiliyor bende cok merak ediyorum nasil olacak onunda ilk gebelikti benimde suan bende bilmiyorum ama kişiden kişiye göre değişir sanırım
Deniz3455 Msl22 38+5 de benimde bir cm açıklığım vardı doğum ne zaman olur acaba ara ara sancı oluyor ama
Msl22 Deniz3455 İnsallah saglikla kucagimiza almak nasip olur canim ama seninde benim arkadasin oldugu gibi bir anda acilman olucak sanirsam onun bir anda olmuş çünkü rabbim hepimizi bir avazda kurtarsin inşallah hayırlı doğumlar olsun🙏🏻
Zeynppppp 4 cm olunca doğum başlanıyormuş hastanede bana yatış verdiler 35 haftalıkken ertesi güne doğdu
Msl22 Zeynppppp Kuvezde kaldimi ne kadar kaldi acaba canim benimde su ara sanci gibi hissediyorum sanirim doktora gittigimde sanci cikacak diye düşünüyorum
Zeynppppp Msl22 kaldı 20 gün ama kalmayanda oluyo benimkinde bişi yoktu yinede tedbir için bırakmadılar
Msl22 Zeynppppp Rabbim analı babalı büyütsün inşallah sağlıkla büyütün merak ediyorum zaten genelde tedbir amaçlı tutuluyormus cok daha erken dogarsa baya süre kalır demisti doktorum
Zeynppppp Msl22 merak etme küvezde kalmayanda var solunumdan genelde kalıyorlar hiç telaş etme sen birşey olmaz küvez kötü birşey değil iyi bakım demek ben ilk başta bilmedim çok ağladım birdahakine olsa üzülmem çünkü tedbir amaçlı hamileyim şu an erken doğsa küveze gözüm kapalı emanet ederim annelerimiz bilmiyor küvezin ne kadar iyi birşey olduggunu önlemleri çok iyi ve şöyleki tabi sen 36 haftayı falan tamamlarsan çok daha iyi olur küvezde kalma ihtimali çok çok düşer 37 öncesi zaten doğan prematüre Allah yardım etti bana çünkü düşünemiyorum sarılık olup hastaneye acilen yatışa gelen ne bebekler vardı bende tecrübesizlikten ypabilirdim çok yönlendirdi ebeler beni öğretti ordaki bakan hemşireler çok faydalarını gördüm ben hepsinin zarar değil fayda gördüm hepsinden bilmediklerimi öğrendim küvezde kalması bir yandan benimde yararıma oldu oğlumunda sağlığına 🥰
Asena17 Gokben 37 de 2 cm acilmam vardi 1 gun sonra 3 oldu doktor yatis yapti alalim artik dedi suni sanci aldim acikligim 6 cm oldu ama yavrum gelmedi kafası kanala sıkıştı gunun sonunda sezeryana alindim benim acilmam bu sekilde oldu
Msl22 Zeynppppp Ya öyle mi çok tesekkur ederim bilgileriniz icin yani yenidoğan bakım unitesini cok cok kotuleyerek abartiyorlar yok zaten komsular yok efendim erken dogan cocuk sorunludur anlamiyorlar laftanda beni illallah ettirdiler yok iste kuvezde olan cocuk ileride büyüdüğünde herseyi geri olur dedim küçücük bebeklere cocuklara da kulp buluyorsunuz ya daha nediyeyim size
Zeynppppp Msl22 aaa hayır biraz sadece küvezde ağlatıyorlar bazen mama yetiştiremediklernde falan ben üzerinde durdum ilgilendim orda sürekli başındaydım ordaki kızları tembehlerdim sürekli kolayınıza gelip mama vermeyin diye 2 yaşında benim şu an oğlum her şeyi geç yaptı geç anladı bazıları öyle değil daha bi zekiydi erken doğan çocukların bi avantajı daha var şöyle hemen toparlanıyorlar hızlı gelişiyorlar ve bi adam bana yolda çocugumu severken prematüre oldugunu öğrendi sanırım bi doktor falandı bilmiyorum prematüreler erken atıldıgı için hayata daha zeki oluyor dedi daha akıllı dedi kilosunda boyunda herşeyinde iyi ilerledi öndeydi bile erken doğdugu için boşver sen bu şeyleri bana neymiş bağışıklık düşük olur erken doğdu vah vah tüh tüh erken doğan sıkıntı falan filan neler neler ya ☺️ Hiçte bağışıklıkta sıkıntı yaşamadım inan yaşıtlarına göre sık hastalanan çocukta olmadı
Msl22 Zeynppppp o kadar haklısınız ki bir tanıdığım da premature dogurdu ama onunkisi cok daha küçüktü sizinkinden 32 haftasina varmismiydi varmamısmiydi tansiyon sorunundandolayi aldilar 1700 kilo hatta sonra düşmüş bile sisligiyle 2 kilo olunca bıraktılar ve o kadar akıllı ki suan anlatamam 5 yaşında çöp gördüğü zaman cope atiyor herseyden yiyor soz dinliyor cok güleç yüzlü değişik yani neden oyle söyleyip insanlari korkuturlar anlamam bende çünkü her an dogurabilirim gibi 🤷🏼♀️
Zeynppppp Msl22 beni korkuttukları için benim psikolejim bozuldu bu etrafın söylentlerinden doktorlardan çıkamadım her ay profosore kontrole götürdüm her ayy ama pimpirikliydim şu anki aklım olsa bilsem yaparmıydım asla hayır çocugumu nörolojiye kadar götürdüm kliniklere özellere korkumdan kafasımı küçük yok şumu bumu erken doğdugundan falan dediler durdular kafama neler neler taktım ama şu anki aklım olsa okadar takılmam psikolejimi etraf bozdu tabiki 2 yaşında tamamladıklarını biliyorum yaşıtları gibi oldugunu gelişimlerini prematüreler canım ☺️ Benimki sadece konuşmuyor genetiğe bağlıyorum bende geç konuşmuşum sürekli konuşup tanıtıyorum herşeyi biliyor ona takılmıyorum anladıgı için ☺️ Geç doğanda geç konuşuyor hadi onuda geçtim yaşıtlarıyla zaten iyi çocugum yaşıtlarından zeki biliyormusun oyun falan biliyor yaşıtlarından atılgan insan içine girmeyi seviyor
Msl22 Zeynppppp Tabiki canım benim önemli olan konuşması pek de değil biz de gunumuzde dogmusuz ben ablam erkek kardesim ama gec konuşmuşuz yani genetik oluyor o cocugun üstüne gidildikçe konusmak istemiyo annemde erkek kardesimi goturmus ozaman doktor demis ki bu cocuk ne sagir ne dilsiz siz üstüne gitmissiniz cocuk konusmayacak olsa duymazdida duyuyor konusur da size küsmüş inatlanmis demis doktor yani o yuzden sağlıklı olmalari daha önemli rabbim tum evlatlarimiza sağlık huzur mutluluk versin bahtlari guzel olsun🙏🏻🤗
Zeynppppp Msl22 tabi üstüne gidilmemeside gerekiyor herşey zaman olur ☺️ Amin amin Allahım hayırla kurtarsın senide hiç kafana takma doğduktan sonrada küveze girsede sütünü hemen getirmeye çalış anne sütüne ihtiyacı var sana ihtiyacı var ama sık bir şekilde doktora git ciğer geliştiricini vurdur söyle doktora açılmalar erken başlamış çünkü ☺️