Merhabalar kızlar,
Bırakın gebeliği, gebelik düşünmeden önce bile hep oğlum olacak hissindeydim. Yalnız ben değil, eşim, çevrem, hep böyle bir düşünce dalgasına girdik ya da belki birbirimizi galeyana getirdik. Gebe kaldım, hala erkek diyordum kendime. İsim bile buldum. Bebeğimin doğumu hayal ediyorum, erkek. Ultrason fotoğrafına bakıyorum, erkek hissediyoruz. Hayal ediyorum, geleceği düşünüyorum. Hep kendimi erkek çocuk emzirirken, altını değiştirirken, oynarken, ergenlikte, evlenirken, ben yaşlıyken o bütünnnn bu kurguların içindeki birey erkek çocuk. Nasıl böyle bir fikre hayale soktum kendimi nasıl çevrem bu ruh haline girdi önünü alamadık, farketmedik, bilmiyorum.
Şimdi 16 haftalığım ve dün kız olduğunu emin bir şekilde söyledi doktor. Şoktayım. Sanki bebeğimi kaybetmiş de(Allah muhafaza), yeniden hamileymişim gibi hissediyorum. Çevremin ve kocamında kurgusu bozukduğu için üzgün değil ama şaşkın şaşkın bana bakıyorlar. Herkes yabancılaştı sanki ya da ben öyle mi hissediyorum.
Yanlış anlaşılmak istemem mesele kesinliklekız ya d erkek olması değil. Kız kurgulasam ve erkek çıksa da aynı absürt ruh haline girecektim.
Gece 3 kez kalktım lavaboya, her seferinde idrara sıkıştım diye mi bilmiyorum rahim üstüm sancılandı. O kadar üzüldüm ki bebek istenmediğini mi düşündü, kötü mü hissettiriyorum ona diye. Sabırsızlıkla onun hareketlerini hissettiğim zamana ışınlanmak istiyorum. Böylelikle bağımız güçlenir gibi geliyor.
Benim tatlı ve onu gerçekten çok sevdiğim istediğim yavrumla bu yabancı hissini sonlandırıp tekrar bağ kurmam lazım. hayallerime ve kurgularım yerleştirmem lazım.
Bugün bir bebek mağazasına gidip alışveriş değil ama kız bebek reyonunda dolaşıcam onu hissetmek ve varlığını hayal edebilmek için.
Kendimi garip bir şekilde şuçlu, bebeğimi de incitmiş, çevrenin de eşiminde sanki(daha hiç üstüne konuşmadık bile) ona heycanının azalmış olduğunu sanıyorum. Ki belki eşimde benim hissettiklerime benzer bir hisle cebelleşiyor. Elbet doğru bağı kuracağım ama, süreci hızlandırmak için ban öneriniz var mı?