Kizlar selamlar. Biraz uzun olacak kusura bakmayin lutfen
Ben 5 haftalikken hamile oldugumu ogrendim keseyi gorduk. Devlet hastanesinde bir doktora takipliydim. Haftasonu kanamam oldu ilcede dr olmadigi icin sehir hastanesine gittim. Kalp atisi olmadigi icin 5+4 te ya bos kese yada dusuk yapiyorsun dendi hic hir tedavi uygulanmadan gönderildim. Hafta ici doktoruma gittiğim de bana dusuk onleyici igne verildi daha erken 2 hafta sonra gel kalp atisina bakalim dedi. 2 hafta sonra bebegimin kalbinin attigini gosterdi doktorumuz. Igneye devam kan ve idrar verdim. Sonuclardan bitanesi 2 hafta sonra cikar bosa gel git yapma 2 hafts sonra hepsine bakarim dedi. 2 hafta sonra yani 9 haftalikken hastaneye gittim bizim dru baska hastaneye gorevlendirmisler bitane dr var ona gittim. Biraz degisik bir adamdir o yuzden ona gitmek istemedim esim de dediki git en azindan sonuclari goster 2 hafta sonra maas yatınca ozele gideriz. Tamam dedim girdim doktor ben baska doktora takipli oldugun icin bakmadi. Sonuca baktim gayet iyi dedi. Igne kullaniyorum devam etmeli miyim hocam dedim ister et ister etme sana kalmis dedi. Folik asite devam edeyimmi elimde ki urun bitti dedim. Bana bitane devletin karsilamadigi hap verdi tamam gidebilirsin burda bekleyip durma dedi. Resmen kovuldum. Bende ordan cikip ebeyi aradim abla boyle boyle oldu napmaliyim diye kadin dedi ki dusuk onleyici genelde 12. Haftaya kadar kullanmanizi istiyoruz. Folik asitte onu kullanmak istemiyorsan gel aile hekimimiz devletin karsilayacagi bir ilac versin dedi. Ordan cikip saglik ocagina gittim. Sonuclara yanlis bakmis daha dogrusu bakmamis. Tekrardan aile hekimi bana kan hapi folik asit ve kullandigim iğneyi yazdi. 10 gun falan pldu ordan geldim. Daha bebegin kalp atisini bile duymadik. 🙄 simdi ben 5 gun sonra ozele gitsem mi yoksa 2 hafta daha bekleyip 14 hafta olunca hem kontrole hem cinsiyete mi gitsem? Kararsiz kaldim. Suan da 11 haftanin icindeyiz. Yani endiseleniyorum da bir risk yoksa igneyi bosa kullanmak istemiyorum da eger bu hafta gidersem usg kontrolune tam bir ay plmus olacak iki hafta daha beklersem 1.5 ay olmus olacak bir sknti olur mu acaba yada simdi sehir hastanesine gitsem de sonra ki kontrolde mi ozele gitsem napacagimi sasirdim ya bir akil verin su garip baciniza 🤯🤯