pares_ser Merhaba Canım , postunu görür görmez girdim . 3 haftadır çekiyorum 35 haftamda geldi zıkkım şey . 37 haftamdayım ne hoş sen 39 az kalmış , ilk başlarda göbekden başlayan sonra vucudun her yerine yayılan bir illet . Çözümü de çareside yok kremlar haplar her doğal yöntemi denedim bana mısın demedi halada yaşıyorum suan sana yazarken bile kaşıyorum , tek çaresi doğum ❗️ Malesef ki . dogumdan hemen sonrada gecmıyor bebegin dogdukdan sonra kızarıklar yavaşca gitmeye kaşıntıların hafifleme başlıyor ve bu 2 haftayı alıyor ama tabi şuan ki kadar acı vermiyor . Bu hastalık çoğu gebeyi intihara , çoğu gebegi ise normal dogum için sancısını beklersen istege baglı sezeryana alıyor . Dayanamayıp doktorundna sezeryanla bebegın alınmasını istiyor 35 . haftadan sonra görülüyor ve %1-2 gebelerde görülüyor erkek bebeklerinde ve ikiz bebeklerde görülme oranı daha fazla . ben uzun süredir çekiyorum ve bana iyi gelen tek şey buz gibi soguk duş evet çok zor oluyor o buz gibi su ama zor olsada iyi geliyor geceleri daha fazlaşıyor yada gece oldugu için bize öyle geliyor , ozamanda buz tutuyorum kaşınan yere . Belki 20 sk falan bunların sakinleşdirmeside yani pek bişey bekleme ben illallah ettım ve gecirdim gecilelide annemde kalıyorum yanlız ve tek kaldıgın zaman daha cok sinirin bozuluyor ve elini mesgul etmedıgın için daha cok kaşıyorsun sana demem şu kii ne karar dertli ve uzun süre çekdiğimi şu yazımın yzunluğundan anlayabılırsın .. Daha yazsam şu günleri yazarım yani berbat bişey ama sabır istiyor napalım artık bekleyeceğiz doğuma kadar zorlugunun farkındayım ama sabır ❗️ Sen yine bak 39 dasın az kalmış daha bana pek çok var 😬 Rabbim inşallah saglıklı kolay dogumlar nasip eder sanada banada tüm gebelere ❗️ Rabbim Sabır Versin 🤷🏻♀️