Biraz geç kaldım ama sizinle doğum hikayemi paylaşmak istedim. 25 Nisan gecesi, sahur saatleriydi. Ben uyuyordum. Eşimde o ara uyumak için odaya geldi. O sıra bende uyandım ve burnuma bi koku geldi. Sordum “sahura ne yaptılar çok güzel koktu” diye. Eşimde “Bilmiyorum ama bana da çok güzel koktu istersen kalk yiyelim” dedi. Neyse kalktık yemeye başladık. O sıra bir sancı saplandı. Benim son zamanlarım yoğun sancılı geçtiği için emin olmadan kimseyi telaşlandırmak istemedim. O şekilde yarım saat boyunca sancılarım 5-6 dakikada bir vurmaya başladı. En son doğum sancısı olduğunu anladığımda “Bu bebiş yolu buldu galiba” deyip ortamı hazırladım. Annem “hep böyle diyorsun 15 gündür hala doğmadı kandırıyor bu bizi” dedi. Kayınvalidem de “ 5 dakikaya kadar düşsün bekle biraz daha bakalım” dedi. Ben salona uzanmaya gittim. Saat 5.30- 6 gibiydi. Eşime “çantaları hazırla doğum olcak bugün” dedim. O hazırlarken benim lavaboya gitmem gerekti. Tam yapayım derken suyum geldi. Hemen eşime ambulansı aramasını söyledim. Aradı ambulans geldi. Annemi ve eşimi ambulansa almadılar. Arkamızdan takip edin dediler. Koyulduk yola ve maceramız başladı. Hastaneye vardık rutin muayeneler yapıldı. Nst çekildi alt muayene falan yapıldı. Hastaneye gittiğimde 2.5 cm açıklık vardı. Doktor onayımı isteyerek yatışımı verdi ve hazırlanmam için dığumhaneye gönderdi. Önlüğümü giydim beklemeye başladım. O sıra hemşire gelip tekrar açıklığıma baktığında çok iyi gidiyo 6 cm olmuş dedi. Tabii beklemeye devam ediyoruz. 15 dakika sonra başka bir hemşire gelip açıklığıma baktığında 9 cm olmuştu. Lavman yapıcam dedi. Lavmanı yaptı, bana bi kap ve temizlenmem için mendiller falan verdi gelince kaba yapıyosun temizlenip kabı çöpe atıyorsun dedi ve odadan çıktı. Lavman hemen etkisini gösterdi. Ayıptır söylemesi tuvaletimi yaptım, temizleneyim derken bir de baktım bebeğin kafasını tutuyorum. Hemen acil butonunu aradım o ara suyum da patladı. Acil butonu yok. Seslenmeye başladım doktorlara bebeğin kafasını tutuyorum diye. Kimse duymuyor. En son çığlık atmaya falan başladım duysunlar diye gelen giden yok. Neyse sabah mesaisine gelen hemşirelerden biri sesimi duydu da geldi “Buranın ebesi hemşiresi nerde, burası doğumu yapmış bebeğin kafası gelmiş diye bağırmaya başladı. O sıra bizim ebemiz geldi ve panik halinde doğum setlerini yardımcılarını çağırdı. Sabah nöbetine gelen doktor da” Buranın doğumu sende miydi “ diye sordu. Ebeden” evet" cevabını alınca “ doğum yapıcak olan bir kadını bu kadar açıklıkla, tek başına nasıl bırakırsınız, bu nasıl sorumsuzluk bebeğin kafası falan çıkmış, bu kadın anlamayıp ıkınsa çocuğun çataldan düşme riskini nasıl göze almazsınız, hakkınızda tutanak tutturucam” deyip güvenlikleri çağırdı. Herşey yanımda konuşuldu. Ve o doktora ebeye tutanak tutuldu. Neyse ki oğlumu sağ salim kucağıma aldım. Bebeğimde bende şu an gayet iyiyiz. Artık Happy Mom’dan mezun olma vakti 😂 Burda çok post açtım. Dert döktüm içimi açtım. İyi kötü yorumlar aldım. Artık buraya ayırdığım sürenin sonuna geldik. Yolumuza Happy Kıds ile devam edicez. Allah herkese sorunsuz, sağlıklı kolay doğumlar nasip etsin inşallah. bütün anne ve adaylarını selamlıyorum bayramınız şimdiden mübarek olsun ❤️