Nesra_ Kızlar merhaba bebek yeni doğduğunda zemzem ve maden suyunu karıştırıp verince az bi şey gaz problemi olmuyormuş hiç yapan var mı yapanlar çok memnun fakat vicdanen çok rahatsızım yapmalımıuım sonuçta yeni doğmuş hassas anne sütünden daha faydalı bi şey yok onun için
Merciimek Nesra_ Zemzem suyunu bende bılıyorum. Doğum daha olmadı ama annem gelırken yanıma getırıcekmıs Ben bır de nar tanesi duymuştum ne kadar doğru bılmıyorum
Sevdapl Nesra_ zemzem suyunu duydum ama maden suyunu bilemiyorum. İçerisinde tuz oranı falan da fazla. Hurafe gibi geldi bana biraz. Şahsen ben kendi bebeğime yapmam böyle şeyleri.
Dilara9406 Nesra_ hic duymadim ama 6 ay olmadan su bile verilmez diyolar kafam karıştı vallahi iyi gelirmi ki acab (daha dogum yapmadim😊)
Tgceetali_08 Nesra_ maden suyunu ilk defa duydum Zem zem suyunu 1 bardak içirmirmşyosunuz sonuçda ağzına Bi iki damla damlatıyosunuz hiç Bi zararı yok bende doğum yapıcam ve yanımda götürcem ayrıyeten hurmada götürcem ağzına sürmek için
Zelihaemir Maden suyu şu şekilde oluyor, ağzı açık bir şekilde bekletiyorsunuz asiti gazı kaçıyor o şekilde bir kaşık falan veriliyor. Ben hiç vermedim aşırı gazlı olmasına rağmen ama yapanları duydum
MelekEzgi Nesra_ gazı alınmış maden suyundan bi çay kaşığı diye ben de duydum hep ama iki çocuğuma da yapmadım. İkisi de gazsız bebek çok şükür 😅 ayrıca hamileyken her gün bi tane maden suyu içenin bebeği gazsız olur diye de söylenir. Kızımda her gün içerdim oğlumda aklıma dahi gelmedi arada fark yok. Hurafe yani böyle şeyler. 1 çay kaşığı gazsız maden suyunun bebeğe zararı olmaz emzik tutsun diye bala reçele batırıp verenlerin yanında ama boşuna küçücük bebeğin bünyesine yabancı madde sokmaya gerek yok diye düşünüyorum 😅 bir de hiç emzirmeden yapılması gerekiyor bu benim için mümkün olamazdı çünkü doğurur doğurmaz birini doğumhanede birini ameliythanede emzirdim 🥰
Merciimek Anneyim0607 bir tane nar bebek doğduğunda ağzına sıkılırmış suyu hıc gazı olmazmış çok azıcık sıkılırmış
Nergissi Nesra_ hiçbir mantığı yok . Ben çok gazlı insanım maden suyu içince geçerdi o zaman.öyle şey mi olur. Anne sütünden başka bişe vermeyin bebeğinize
Dark Nesra_ yapmayın asla. Yalan yanlış şeyler. Asitli biseyi minicik bebeğin böbrekleri kaldirmaz. Bir kere verilen bişey çıkıp gidecek nasıl faydası olabilir? Ki biz içince bile sisiriyor. 6.aya kadar su bile verilmiyor bebeğe. Bebeğinizi koruyun bu saçmalıklardan.
Anneyim0607 Merciimek Ya nar asidik bir meyve bebeklere su bile vermezken nar nedir Allah rızası için bunu bulan kişi hangi kafayla ortaya böyle bir iddia atmış… Mama seçerken bile içeriğini okurken canımız çıkıyor şu yapılana bak ben çok üzülüyorum bu yavrulara……
Nilist 6 ay olmadan su bile verilmez. Geçen burada bu saçma sapan kulaktan duyma hurafeler yüzünden bir bebek yoğun bakımlık oldu. Hatta kalp damarlarında ameliyat olmak zorunda kaldı. Son durumu nedir bilmiyorum ama lütfen bu konuda hassas davranın.
Stuna Nesra_ bir damla maden suyu bir damla zemzem verdik doğduğunda . Asla gazı olmadı en fazla 1 haftadır gaz olduğu. Alakası var mı bilmiyorum tabi ama biZde işe yaradı.
Merciimek Anneyim0607 bilmıyorum bende ole duymuştum bır tane nar elınle sıkıyormussun bor damla ağzına yapanlar varmış🤔