sevgili hanımlar merhaba, son adet tarihime göre 7 haftalık gebeyim. fakat ultrasonda kese boyutuna bakıldığında 6+3 çıktım. devlet hastanesine gttiğmde doktor kesemin son 10 güne göre çok büyümediğini söyledi,detaylı ultrasona gönderdi oradaki ultrasonda kalp atışını duyduk. beta hcg hormonum 22.000lerdeydi, 4 gün sonra tekrar bakıldığında 27.000 olmuş. iki katına çıkması gerekir mi, iyi düşünmeye çalışıyorum bazen düzensiz artışlarda da sağlıklı gebelikler yaşanabiliyormuş.
doktor kalp atışını duyduk, takibe devam edelim, 1 hafta sonra tekrar gel dedi. tabi bu arada içim içimi yedi.özelde bir doktora gittim. o da kesemi 4 mm büyümüş olarak gördü, yolk kesesini gördü fakat kalp atışını göremedi.oradaki ultarasona göre 6+1 hafta çıktı. ultrasondan ultrasona mı farkediyor anlamıyorum.kese küçülmez diye düşünüyorum.
o da bir şey söylemek için erken 1 hafta snra görüşelim dedi. beta hormonu artışı pek normal değil dedi. tabii kalp atışını gördükten sonra bunun önemi var mı onu da bilmiyorum.bir şey söylemek için erken dedi.tabi bu 1 haftada düşünmeden durmak ne kadar mümkün. aklımdan çıkarmak istesem de çıkmıyor. Rabbim güzel gnlerin hatrına isteyen kim varsa hayırla nasip etsin amin. arada kalmak gerçekten çok zor. progestan ve folik asite devam ediyorum. farklı bir doktora gitsem mi bilmiyorum.geç döllenme midir başına gelip yaşayan tecrübe edenlerden Allah rızası için yorumlarınızı bekliyorum..elhamdülillah 6 yaşında bir evladım var. 31 yaşındayım bundan önce de 1 düşük yaptım,imtihan dünyası elbet ancak tekrar aynı şeyleri yaşamak zor geliyor.psikolojik olarak bitiğim :( rabbim hayra çıkarsın….dualarınıza talibim.