acelyamom Selam kızlar yarın uçak yolculuğu yapıcam fakat havalimanindaki xray cihazlarindan geçmek bebeğe zarar verir mi doktoruna danisan var mi ?
GizemCengiz acelyamom canım normalde xrayler zararlı değil diyorlar ama havaalanındakiler zararlı olabilir ordakiler daha etkili
Baloglumveannesi acelyamom girmemen daha iyi canım görevliye gebe olduğunu söyle tölerans gösterir illaki elindeki cihazla kontrol eder
Maviss35 acelyamom hayır canımm ben 2 kere uçakla yolculuk yaptım 4 ve 5 buçuk aylıkken bi zararı yokmuş x ray bizim geçtiğimiz güvenliklerde yok eşyalarımızın geçtiği yerde var. Nette de araştır doktoruna da sor benim doktorum bi zararı yok demişti
Baharun2 acelyamom yokmuş zararı sadece çanta bavulun geçtiği cihazlar zararlıymış zaten ordan da geçmiyoz 😄 hamileyim deyince el ile arıyolar zaten geçmene gerek yok
Melo11 Zararını bilmiyorum ama ben içim rahat etsin diye geçmedim hamileyim deyince geçirmşyorlar zaten bir sıkıntı çıkarmıyorlar ☺️
tugceee10 Gazetede yayınlanan, bir doktorun yazısından alıntıdır: “Bu cihazlar; çanta ve valizlerin geçtiği x ray cihazları ile metal kapı dedektörleri olmak üzere genelde iki çeşittir. Özellikle çekinilen ve içinden geçtiğimiz kapı şeklindeki bu dedektörlerde metalik objeleri tespit edebilmek için düşük yoğunluklu manyetik alan kullanılır. Üzerinizde metal bir cisim varsa manyetik alanı kapatarak ötmeye başlar. Asla radyasyon içermez. Bu nedenle bebeklere ya da rahim içindeki fetuse zarar vermezler. El tipi dedektörler de aynı mantıkla çalıştıklarından zararlı değildir.” 😊
Fatosumum Havaalanında hamileyim dersen geçmiyorsun sorun olmuyo ben geçmedim şahsen kaç kere kimsede sorun etmedi