Merhaba arkadaşlar. Saçma bir soru gibi gelmiş olabilir ama internette cevabını bulamadığım için buraya yazmak istedim. Lohusalık kanama bitince bitiyor diye biliyorum, illa 40 gün mü sürüyor? Daha kısa sürede bittiği oluyor mu? Lohusalıktan hemen sonra adet olanlar varmış, lohusa kanaması ve adet kanamasını nasıl ayırt ediyorsunuz? Lohusalık bitince bu negatif psikolojiden de kurtulacak mıyız? Ve üşütürsün anlamazsın, sonradan çıkar vb söylemler çok duyuyorum. Ya da bir hastalık kaparsan ömür boyu sende kalır diye. Üşüdüğümüzü nasıl anlayacağız yani elimden geldiğince yeleksiz, çorapsız gezmiyorum ama zaten sürekli sıcak basıyor, kendimi kat kat giydirip bunaltamıyorum da. Bugün 8.günüm ve 40 gün nasıl geçecek bilmiyorum. Özellikle işin mental kısmı beni çok yoruyor. Her şeye ağlıyorum, her şeyden çok sıkılıyorum, bebekle dışarı çıkıp hava almak istiyorum ama kırkı çıkmadan çok çıkarma aman bir şey olur, üşütür düşünceleri ister istemez bilinç altıma yerleşmiş. 40 gün boyunca eve kapanıp bu psikolojiyle nasıl atlatacağım bu dönemi bilmiyorum. İnşallah daha kısa süren kişiler vardır.