azragur Kızlar yarın doğumum var, spinal sezaryende ameliyat masasında dümdüz yatılıyor kafamın aşağıda kalacağı için psikolojik olarak nefes darlığı yaşıycağımı düşünüyorum böyle bi durum yaşarsam oksijen maskesi vs. takarlar mı?
3babymom azragur evet merak etmeyin gerekenleri yapıyorlar ayrıca spinalde uyaniksiniz herhangi bişe olduğu zaman söylersiniz yardımcı olurlar
Deletedmom_33 azragur Ben düz masaya yattım kafam aşağıda değildi ancak bulantı vs olursa diye anestezici habbrie sorup duruyordu. Kapatırlarken bulantı oldu kusacaktim neredeyse burnuma hava vermişti hortumla bulantı azalsın diye
azragur Deletedmom_33 düz masada yatınca işte kafamın altında yastık vs. Bişey olmayacağı için sanki heyecan da olunca nefes alamayacak gibi hissediyorum 😖
Aselinkooo Evet takarlar. Her durum için hazırlıklı bekliyorlar. Ben daha onlar başlamadan korkudan baygınlık gibi geçirdim 2 kere bilincim gitti geldi tansiyonum düşmüş 😄 müdehale ettiler. Mide bulantısıda oldu bende o an öğürme hissi başımı onlar tuttu çevirdi sakinleştirdi. Falan. Zaten en başta diyorlar başın ağrır miden bulanır öyle böyle VS ne olursa söyle biz anında müdehale ederiz diye. Kendini şartlama güzel düşün güzel olsun.
azragur Aselinkooo Çok sağolun teşekkür ederim insan bilmediği şeyden korkuyor işte 🥲inşallah hepimiz atlatırız
Basak-88 azragur hafif sedasyon isteyin bence panik biriyseniz ben öyle isticem hafif kafa iyi olsun o dozu onlar ayarlayıp veriyorlar
Aselinkooo azragur aslında bilmediğiniz için daha cesur olmalısınız bile bile yapmak daha zor gelmiştir bana hep. Benim ilk doğumum normaldi Çok detaylı da araştırmadım ne gelirse başa kabul hesabı yaşayıp öğrenmek istedim suni sancıyla doğurdum. Orada ne deseler uyuyorsunuz öyle akıp geçiyor. 2.doğumum mecburi sezeryan ki Kötü yorum çok denk geldi kafamda milyon tilki hiç istemediğim bişey ama 36 haftalık doğum yaptım (plesenta previa vardı) kanamalı Bi süreçti. Doktor normal denemek istermisin dedi yapabilirsin ama işte kanama artarsa acil sezeryana alırız diye. Normal doğuma gücüm yok hocam dedim(yaşadığım için o süreci gözümde çok büyüdü o an) sonradan sezeryan olucağına baştan olsun. Ameliyata girerken tek korkum erken doğum diye bebeğin küveze girme ihtimaliydi. O hastane de küvezde yoktu başka hastaneye göndeririz demişlerdi. İnsan öyle Bi durumda kendinden geçiyor. Çok korktuğum sakındığım bişeye evlad aşkıyla Girdim. Doğup ağlayınca artık hiçbişey umurumda olmadı. Sizde bebeğinize odaklanın. İki doğum için de kolaydı diyemem Ama sonuna odaklanınca Daha katlanılır oluyor. Yavrularımız için herşey değer 😍🙏🏻kolay doğumlar diliyorum.
Deletedmom70006 Spinal olursan yastık koyabilirler canım ameliyathanenin işleyişine bağlı. Bir de firsat olunca benim başımı biraz yükseltir misiniz diyebilirsin. Yastık olmasa bile masanın baş kısmını ameliyatın gidisine göre yukseltebilirler.
azragur Deletedmom70006 teşekkür ederim 🙏🏻 Biraz bile yükseltilse daha iyi olurmuşum gibi hissediyorum ama ameliyatta yapmıyorlar sanki düz olması gerekiyor diye biliyorum
Deletedmom70006 azragur dikiş faslına gecildikten sonra cerrahi ekipten müsaade istenip yapılıyor canim hem spinal seviyesi yukselmesin hem de tansiyon toparlasin diye. Anestezistim ordan biliyorum ben kendi hastalarima yapıyordum yastık da eğer ameliyathane salonunda varsa koyuyordum🙏
Mrvyayla Aselinkooo tam previamıydı sizinki? Gebelikte kanama yaptımı? Bende de var merak ediyorum.bnmki marjinalmiş
nure Hiçbir sorun yaşamazsınız merak etmeyin uyuşturucu sizi de sakinleştirir, ben hemşirenin elini tutmuştum sürekli başımda sorularıma cevap veriyordu. Bebek doğunca direkt uykum geldi gözlerim kapandı..