Mavistez Tubaanne1 canm normal doğum olunca o çektin sancı bebek çıktığı an kesilip bitiyor kesi yada yırtık olursa o dikiliyor bir gece sadece adet ağrısı gibi bı rahim toparlanma ağrısı olabiliyor oda dediğim gibi şiddetli değil. Alt dikislerde mesela zor ağrılı değil kendin kalkabiliyorsun bebekle ilgilenebilirsin ben iki doğumum normaldi dikişlerin olmasına rağmen evde kimseyi istemedim kendi işimi kendim yaptım kabız olma yeter
Findik92227 Tubaanne1 ben hiç dayanıklı değilim acıya ilk doğumda eşime yalvariyordum beni sezeryana alsınlar diye sonra geçip bitti agrilar kavuştum bebeğime ıyiki normal doğum dedim ikinci doğumda iki tane dr1 hemşire ultrasonda bakıp bana bebek iri yapamazsın ameliyat ol dedi su yemek vs vermediler ağustos ayında ve 6 saat yürüdüm açılma ilerlesin diye çok yoruldum susadim ama vazgeçmedim normal doğum yaptım şimdi 3 numara yolda inşallah yine normal olur diyorum korkma sende zaten öyle bi anda başlamıyor şiddetli ağrılar yavaş yavaş ilerliyor doğumu kolaylaştırmak için egzersiz yürüyüş vs yapabilirsin ameliyat olunca o an hissetmiyorsun ama sonra zor oluyor dikiş yerleri zaman geçse de terleyince üşüyünce iş yapınca vs ağrıyor umarım senin için hayırlısı olur
Sltn0 Tgb7 meryem ana otunu nasıl uyguluyorsunuz ne faydası oluyor ilk kez duydum, doğum başladığında mı??
Merveomer34 Tubaanne1 bende normal doğum yaptım acıya dayanıklı hiç değilimdir bıyıklarımı Bile alamazdım ama allah yardım ediyor ve kafada bitiyor ben kesinlikle normal doğurcam dedim ve şükürler olsun güzelce bi doğum geçirdim ama doktorun da çok etkisi var bunda
Matmazell34 Ben sezeryan oldum. Keşke normal olaydım dedim. 1 haftadır kesik yerim inanılmaz ağrıyor, yanıyor. İlk günler ağrıdan kıvranıyorsun zaten. Cesaretin varsa normal doğum yap. Sezeryan tahmin ettiğin kadar kolay değil…
as2121 Tubaanne1 40. Haftada suni sancı ile normal doğum yaptım. Bugün 5 gün oldu doğum yapalı. İlk başlarda kolaydı aslında bu mu sancı falan oldum ciddi adet sancıları çeken biriyim o yüzden alışkınım. Sancılar sıklaşıp dayanılmaz olduğunda epidural aldım iyi geldi. Fakat epiduralin etkisi geçince çok yoğun sancı hissettim ve ikinci yapılan epidural iğnenin de ben de bir etkisi olmadı ki bu nadir bir durum. Yani dayanılmaz dediğim sancı süresi 3-4 saat falandı. Sancıyla bir yürümek çömelmek pilates topunda hareket etmek çok faydalı oldu açılma için. Tabi sancıyla bir bunları yapmak zordu. Ama yapabilirsin bence buna inan öncelikle. Epidural yaptırmanı öneririm kesinlikle. Açılman olur kendi sancında gelirse çok daha iyi tabi. Benim 40. Haftada bir cm açılmam vardı o şekilde başladık suni vermeye. İlk doğumlarda biraz daha uzun sancı çekiliyor bunu göze almak lazım tabi.
Merveomer34 as2121 benimde aynı şekilde oldu iyiki de epidural almışım dedim o son anda sancılar çok kötüydü ama şükür normal yaptım kesinlikle normal yapıcam demiştim 15 günlük olduk bile
as2121 Merveomer34 Biraz cesaret göstermek lazım yaşarken zor ama geçip gidiyor. Dediğiniz gibi epidural almak iyi geliyor.