Selen19
📌 sabah aç karnına dr gidiyorsunuz, size tahlil için barkod veriyorlar. Aç karnına kan veriyorsunuz daha sonra şekerli bi su içiriyolar gazoz gibi bişey, eğer 50 gr içmenizi isterlerse o suyu içtikten 1 saat sonra tekrar kan veriyorsunuz ve bitiyor. 75 gr içmenizi isterlerse 1.ve 2.saatte kan veriyorsunuz. Bu süreç boyunca sürekli aç olmanız ve su bile içmemeniz gerekiyor.
📌 kaç gr içeceğinizi dr söylüyor. Ailede falan yoksa genelde 50 gr istiyorlar. Eczanelerde satıldığı gibi bazı hastanelerin kantinlerinde satılıyor 🙋🏼♀️
📌Açlık kanınızı verirken kan alan hemşireye veya barkodu veren sekreter doktor kim ise ona sorabilirsiniz nereden temin edebileceğinizi
📌çok uçuk fiyatlı bir şey değil ben 10-15 tl falan kantinden almıştım ama bu şehir şehir değişen bişeydir diye düşünüyorum 💭
📌 suyu birden içmeyin 10 dk falan yayarak için çünkü birden içtiğinizde mide bulantısı yapabiliyor kustuğunuzda da çoğu yer testi iptal ediyor, içine bir iki damla limon damlatabilirsiniz, bazı yerlerde çilekli falan aromalı şeylerde satılabiliyormuş öylede alabilirsiniz sorun olmaz. İçtikten sonrada hemen kalkmayın yüklenen şeker baş dönmesi vs yapabilir..