Herkese selam.Bugün doğum yapalı 6 gün oldu.Sizlere uzun bir doğum hikayesi bırakıyorum.Hakkınızı helal edin😊
İLK ÖNCE HAMİLELİYİM ÇOK ZOR GEÇTİ.BENİ TANIYANLAR VARSA BİLİR İLK 3 AY KANAMA,(HEMATOM VARDI) PANİK ATAKLAR,ÇARPINTILAR YAŞADIM HAMİLELİYİM BOYUNCA.ÇOK ŞÜKÜR DOĞUM YAPAN GİBİ GEÇTİ HEPSİ.
GELELİM SEZERYAN SÜRECİMİZE.HEYECAN VARDI AMA KORKU DAHA ÇOKTU.YA AMELİYYATTAN SAĞ ÇIKAMAZSAM KORKUSU.KIZIMI GÖREMEMEKTEN KORKUYORDUM.ÇOK ŞÜKÜR KORKTUĞUM BAŞIMA GELMEDİ.
BENİ EVRAKLAR FALAN İMZALATIP ÜSTÜMÜ DEYİŞMEMİ AMELYAT KİYAFETİ GİYMEMİ İSTEDİLER.SONRA AMELİYYAT ÖNCESİ SERUM TAKILDI.9 DA GİRECEKTİK AMA COVİD TESTİ VERMEM GEREKTİ VE 40 DAKİKADA ÇIKICAKTI CEVAP.10 DA YOĞUN BAKIM ODASINA ALDILAR VE SERUM TAKTILAR.AYAKLARIMA VARİSE KARŞI SIKI ÇORAP GİYDİRDİLER DİZİME KADARDI.ZAMAN GEÇMEK BİLMİYORDU.BİZDEN ÖNCE NORMAL DOĞUMDAN ACİL AMELİYYATA BİRİSİNİ GETİRDİLER O YÜZDEN AMELİYYATA BEN 11:40 TA FALAN ALINDIM.ANESTEZİ UZMANI GELDİ BELİME BİR ŞEYLER SÜRDÜ VE BANA EYİLMEMİ SÖYLEDİ.İYNENİ HİSSETMEDİM.AYAKLARIM SICAKLAŞIP UYUŞMAYA BAŞLADI VE BEN DERHAL MASAYA UZANDIM.DOKTORLAR GELDİ VE BAŞLADILAR.KORKUYORDUM.Gözüm hep kalp ölçen monitordaydı.Kalbim 115 oldu sonra 1 anda 145 olmuştu.Doktorlar korkma düşücek şimdi normal dedi ve herçekten düşüyordu.Aslında korkum da o kadar yoktu.Ben monitora bakarken kızım hangi ara çıktı anlamadım.1 baktım bebişim doğmuş.Ondan sonrasını hatırlamıyorum.Beni uyutmuşlar.Bana sorsanız asla uyumak istemezdim ama dikiş anı dq sıkıcı olurdu diye de düşünüyorum.Ayıldım ve ameliyyatım bitmişti.50 dakika sürdü.Sonrası yoğun bakım zaten.Serumlar taktılar.Ama karına basma işlemi çok acıttı Gelip gidip karnıma basıyorlardı.kan boşalıyordu.Kanama riskine karşı ediliyormuş.Benim kanamam riskim vardı.Akşam saat 9 a kadar yoğun bakımda kaldım ve 9 da odama geçirdiler.Serumlardan zaten hiçbir ağrı hissedilmiyor.Ayaklarımı 1 saat sonra hissetmiştim.Ancak ameliyyat anında asla ne ağrı ne dokunuş hissetmedim.Gece yürütmediler ama sabaha yürütücez dediler.İlk yürüş te o kadar ağrılı olmadı.sadece yanma hissi var idi.Ben hatta kendim kalktım.Sonrası zaten hep yürüdüm.Korse çok işe yarıyor.Ben korsesiz yürüdüm 2 gün.Hastaneden çıkarken korse taktım.Yolda baya iyi geldi.Evdeyim ve ağrım yok.Sadece uzanıp kalkarken yanma hissi oluyor.6 gün oldu.1 defa hastaneye bile gittik geldik kızımla.kızımda fiİoloji sarılık var.Onu apardım hastaneye.Aklıma gelenler bu kadar.Sorusu olan varsa yazsın seve seve cevaplarım..Bende çok soru sordum.Allah tüm kadınlarımıza Anne olmayı nasip etsin.Hamiş anneler sağ salim kavuşun yavrunuza.Allah yardımcınız olsun😊🥰