Acemianneszn 25 haftalık hamileyim dün doktorum rahim ağzında kısalma var dedi ve hastaneye yatış tavsiye etti şimdi iki günlüğüne kontrol için buradayım. Bu tanıdan konulanlar var mı varsa lütfen yazsın
Sena646 Acemianneszn 25 haftada benimde rahim ağzı uzunluğu 3 cm ölçüldü riskliydı ilaç tedavisine başladım 2 hafta boyunca evde yatak istirahatindeydim cuma günü kontrolum vardı 3.8e yükselmiş dktorum ne yaptıysan işe yaramış dedi proluton ve progestan iğne kullandım ve sürekli yatmıştım iki hafta boyunca şimdi de önlem amaçlı iğnelere devam ediyorum 28. Haftadayız şuan 🙏
Moonlight1 Acemianneszn 25 mm ve altındaysa risk oluşturuyor sizin kaç ölçüldü benim de riskim var 25. Haftada 34 mm ölçüldü dinlenerek ve progestan fitil kullanarak geçirmeye çalışıyorum yoksa pesser halka takılacaktı
siringokce Acemianneszn bende servikal yetmezlik sebebi ile serklaj oldum 16. Haftada… 36. Haftada dikişlerim alındı… E 39. Haftada sezeryan ile bebeğimi kucağıma aldım ..
Acemianneszn Sena646 Gerçekten mi maşallah ya. Benim 2 cm çıktı maalesef ben geri kalınlaşabildiğini bilmiyordum. Yediğiniz içtiğiniz bir şeye dikkat etmeniz gerekti mi yatmak dışında ne yaptınız kendi ebem stresten uzak durmam ve bolca yatak istirahati tavsiye etti bana da.
Acemianneszn Moonlight1 benim 2 cm çıktı aynı gün progesteron fitil tedavisine başlandı pesser halka dediğiniz silikon bir halka ise onu da taktı doktorum bana
Ayse_dnmz siringokce merhabalar bende iki kayıp sonrası serklaj oldum şu an 28+4 neden 36 da dikisleri aldılar acaba birde ben dikişler alınınca hemen doğum başlıyor sanıyordum neden başlamadı acaba 🤔
Acemianneszn Domatesannesi hayır hiçbir şikayetim olmadı ama annem de beni ve abimi erken doğum ile dünyaya getirdiği için ben daha hamile kalır kalmaz doktoruma bu bilgiyi vermiştim o da her gittiğimde yani ayda bir kere rahim ağzımi kontrol ediyordu öyle fark edildi.
Sena646 Acemianneszn benim kısalık vardı o uzadı işte düzenli bir şekilde ilaçlarımı iğnelerimi kullandım 2 hafta boyunca full yattım sadece yemek yemeye ve lavobaya kalktım stres yapamamak da önemli tabiki ben ilk günler sürekli ağlıyordum yatmaya alışık olmadığım için ama eşim sağolsun hep yanımda oldu atlattım, normal her zamanki yediğim şeylerden yedim fakat erken doğum riski var diye korktum açıkçası bebeğe kilo aldıran yiyeceklerden tükettim ara öğünlerde ve cuma günü yani 27+4 de gittiğimde oğlum 1bucuk kiloydu 2 haftada 300 gram almıştı 😊
Fg1989 Acemianneszn kısalma neden ve nasıl. Oluyor herkezde oluyor mu acaba ben burda o kadar değişik şeyler duydum ki dedim ne rahatsızlıklar varmış rabbim heoimizi muhafaza eylesin
Acemianneszn Fg1989 vallahi belli bir sebebi yok annenin rahim yapısı ile alakalı diye biliyorum bazen genetik olabiliyormus bazen de başka sebeplerden herhalde
Ezgi07102021 Benim 21. Haftada 24mm olculdu sonra 3 gun icinde 20mm e dustu pessar halka takildi acil. Suan 33. Haftadayim 29 Haftaya kadar genel olarak yattim, is yapmadim. 30.haftadan beri yasaklsrin cogu kalkti hatta 10 gundur ise bilr gidiyorum.
Acemianneszn Ezgi07102021 maşallah çok seviniyorum böyle pozitif hikayeleri duyunca banada umut oluyor dün doktor dediğinde başımdan aşağı kaynar sular döküldü hemen aklıma en kötüsü geldi istemsizce
Seyturak Acemianneszn 23. Haftada detaylı ultrasonda benimde 23 mm çıkmıştı ve hunileşme vardı. Doktorum yarında doğurabilirsin demişti. İlk gebeliğim diye bi müdahalede bulunmadı sadece Progestan fitil verdi istirahatinde bilimsel bi faydası yok sen kendşni iyi hissetmek için yat dinlen dedi kendini yormadan istediğini yap dedi. Yani Allah’a emanet dedik o zamanlar 700 gram idi hiç unutmuyorum. Ben böyle böyle bi bir buçuk ay yattım 28 haftalıktan sonra ayaklandım yemek yaptım tek kaldım vs. Şimdi 34 haftalığım her işimi yapıyorum. Moralinizi yüksek tutun doktorunuz ne diyorsa harfiyen uyun 🧿
Acemianneszn Moonlight1 benimki de 766 gram 🥺 Zaten her şey Allah’tan ondan başka sığınacak kimsem de yok bugün mübarek gece çok dua ettim sağlıkla kucağıma alabileyim diye. Inşallah hepimiz bebeklerimize sağlıkla kavuşuruz. Doktorumun tavsiyesiyle dünden beri hastanedeyim yarın kontrolüm var inşallah taburcu olacağım bakalım bana neye dikkat etmem gerektiğini soyleyecek
Ezgi07102021 Ben de ilk duydugumda cok aglamistim bir de kendi doktorum disinda bir doktora gitmek gibi bir hata yaptim adam 24 saatin var diyip beni cok korkuttu ilk zamanlar zaman gecmiyordu ve surekli korku vardi sonra toparladim simdi 33 haftaya geldik cok sukur is basi bile yaptım gunluk hayatima dondum bebekte 10 gun ileriden gidiyor bir skntisi yok suan 🙏🙏🙏
Acemianneszn Ezgi07102021 çok iyi anlıyorum o zamanki durumunuzu, hayırlısıyla sağlıkla kucağımıza alırız inşallah. Peki şimdiye kadar hep 2 cm de mi kaldı yoksa zamanla kalınlaşma söz konusu oldu mu?