Bir gün önce bu çocuk ne zaman gelecek derken gece ikide bir anda düzenli sancılar başladı hatta 6 dk da bir geliyordu. Yine de gerçek doğum sancısı mi emin olmak istedim. Bir saat sonra uykudan sancı ile uyandim 3 dk da bire düşmüş. Sabaha kadar beklerim diye düşünüyordum çünkü şiddetli degildi hiç. Dört buçukta hastaneyi aradık ikinci doğum olduğunu ve 3 dk ya düştüğünü duyunca hemen gelin dedi. Hastane eve bir dakika zaten hemen gittik sabah 5 te giriş yaptık. 5 buçuk gibi yapılan muayene sonrası ebe 1 cm açıklık dedi. Ben çok aktif bol yürüyüşlü bir hamilelik geçirdim tabi 1 cm duyunca biraz canım sıkıldı. Ebe daha çok uzun surebilecegini söyledi gitti. Bir anda sancılar aşırı arttı ve suyum geldi. Suyum gelince haliyle sancıların şiddeti iki katına çıktı ve artık dayanilmasi biraz daha zor olan kısım başladı. 7 ile 9 arasi sanırım sancılar baya siddetliydi ama ayaktaydim sancı gelince oturdum vs yada plates topunun uzerindeydim. 9 a doğru tuvalete gittim o an nisanim geldi ama bir anda kendimi yerde buldum çünkü ıkınma hissine benzer bir his geliyor yere düştüm eşime diyorum çabuk düğmeye bas cocuk geliyo 😁😁😁 saniyesinde ebeler geldi beni yatağa aldılar diyorum çocuk geliyor çabuk olun 🙈 açılmama bakti 3 buçuk saat önce baktiginda 1 cm’di o an 10 cm deyince herkes şok. Sanıyorum ki beni dogumhaneye alacaklar… Orada hemen tavandaki halatı açtılar elime verdiler ıkınma geldikçe onu cekmemi söylüyorlar. Öyle sakin ki ebeler ve sürekli başaracaksın yapabilirsin süpersin felan gaza getiriyorlar beni. Bu kısmı uzun anlatıyorum çünkü beni asıl uğraştıran ıkınma kısmı oldu. Tam yarım saat sürdü. İlk oğlumu küçük oldugu için ve epizyotemi olduğu için iki ikinmada doğurmuştum. Bu bebeğim ise iri kafalı olduğu ve dikissiz dogum olduğu için ıkınma epey uzadı. Yarim saatin sonunda kesi olmadan (sadece agrim oldugu için minik bir yere dikiş attilar zaten o da şuan yok gibi) minigimi kucagima aldim. 25 Nisan saat 9:27 de ❤️ eşimi normalde kan tutar ama o an halimi görünce yalniz birakamadi hep yanımdaydı çocuğu öyle görünce yere yatıp tepinmeye felan basladi 🙈 sonra gelip bebeğin göbeğini kesti sonra yine yere yatırdılar kolonya felan verdiler 🙈 doğum sonrasi hala ağrım devam ediyor deyince ebeler baktılar dedigim gibi ufak bir yırtılma varmis onu onardilar. İlk dogumumda aşırı dikisim vardi o yüzden ansiyetem oluşmuştu dikiş konusunda. Bunda Rabbim bana kolaylik verdi tüm önyargılarım yıkıldı… Şükürler olsun oğlumu sağlıkla kucağıma aldım. Şimdi hala hastanedeyim ve oğlum yanımda huzurla uyuyor.. bugün çıkıp büyük ogluma kavuşmak için dakika sayıyorum ❤️ Rabbim hepinize bu mutluluğu ve huzuru yaşatsın. Kolay doğumlar diliyorum.. böylece Happy Mom daki ikinci doğum hikayemi de sizlerle paylaşmış oldum.. Sevgiler