Ozlemgaygisiz Merhaba anneler bebeğimi öğrendiğimde 5+3 dü. Doktor kilo alırsın dedi ama kilo alımı ne zaman başlanıyor ?
Nskyhn Ozlemgaygisiz o sana bağlı. Mesela 15 e kadar ben mide.bulantisi istifralar yaşadım ama yine de yememe icmeme dikkat ettim her gün yürüyüş pilates yapıyorum ev işlerini kendim yapıyorum hiç kilo almadım gibi bir şey aldıysam da karnıma aldım karnım büyüdü bence. Sağlıklı beslenirsen günde çok su içersen almazsın
Deletedmom7373700 Ozlemgaygisiz tamamen size bağlı bir durum aslında. Her hamilede fark gösterir. Kimi ilk aylardan almaya başlarken kimi 3. Aydan sonra almaya başlar. Ama yinede düzenli ve sağlıklı beslenmekte fayda var
TBeyza Ozlemgaygisiz 13haftadayim kilo almadım verdim biraz zorlu süreçti mide bulantıları ws ,6. ayına kadar 3 kilo alanda var doğuma kadar 20 kilo alanda iştahın güzelse hamilelikte kolay alınıyor son 3 ayinda senin de fark edebileceğin kadar kilo alimin olabilir değişir yani 🤷 doktorum bana ayda bir kilo şartı verdi 😀
Tospikannesiiiii Ozlemgaygisiz 14 haftadayım henüz kilo almadım ama ilk gebelikte bu zamana 4 kg almıştım
Damlacaa 10+6 , 50 kiloyla hamile kaldım hâlâ 50 kiloyum. Ayrıca doktorum 12 kilodan fazla alma 12 kilodan fazlası göbeğine bacağına yağ olur sadece. Karinini doyur vitaminlerini tam al yeterli demişti
yozgey Ozlemgaygisiz doktorumuz 20. Haftada bebeğin kilosu yaklaşık 500 gr olur, anneler obidi yerse boşu boşuna kilo alır demişti. Hatta 16-17. Haftaya kadar da dikkatli ve sağlıklı beslenme ile anne kilo bile verebilir demişti. Şuan 16.haftadayım aldım/verdim sürekli. Ama toplamda yarım kilo civarı aldım. Bir diyetislenle çalışıyorum (%100 uyduğum söylenemez ama menü seçimlerinde çok yardımcı oluyor.)
Delimavi Haftaya kadar almamaya bak dedi. İllaki alıcam diye zorlama herkesin bünyesi farklıdır önemli olan bebeğin gelişimi sağlıklı beslendikten sonra sıkıntı yok.