Zeynokus biz de 5 günlüğüz canım sağ memede red yaşadım ben de. 4. gün doğru düzgün almaya başladı. önce eğer hiç almıyorsa sağım yap memeni rahatlat kendin rahatla yaptığımız sağımla süt sıfıra sıfır boşalmıyor zaten merak etme sonra bebeğini kucağına almadan önce güzelce soy kendinde soyun ağzını memene yakın bir yere koy bir süre yatın memen uyarılsın sonra uç kısmını üstten ve alttan birer parmağını koyup(c şeklinde deseler de ben makas şeklinde tutup çıkararak yaptım) ağzına girebilecek şekilde tut güzelce bebeğini kendine kapakla göbeği senin göbeğine değsin bir iki damla süt çıkarıp dudağına sür birazcık aransın bebeğin, arandığı ya da ağladığı anda ağzı en açık olduğu zaman ucunu bekletmeden ağzına ver ucunu emer canın acırsa geri çekilme bir iki ucunu çekip sonra memeye yerleşecek ağzı. ben yanlış tutuş ve acelecilikten dolayı red yaşadım. bir de kafasını çok oynatıyorsa almamak için biri arkadan bebişin başını tutup desteklesin ama döndürmesine filan izin vermesin yumuşak davranmaya çalışırken. bir de vazgeçme canım yani baktın almadı uğraşmayı bırakma, sakinleştir sonra devam edin. inan 2,5-3 saat uğraştığımız oldu nerdeyse ama bırakmayınca o da alışıyor. alt temizliğini de emzirmeden önce yap o ne kadar rahat olursa o kadar kolay emzirme olacak. mutlu anne mutlu bebek emzirmeye çalışırken stres yapma tamam annecim yapacaksın vs sürekli konuş muhabbet et, ellerine dokun ağlasa da sen gülümse 🙏🏻