Sltn0 Merhaba, detaylı ultrasonda 3.6 mm koroid pleksus kist ve kalpte iki ekojen parlaklık görüldüğünü söyleyerek, amniyosentez ya da fetal DNA yaptırabilirsiniz diye önerdi. Bu iki bulguyla karşılaşan var mı ??
Happymami Sltn0 bebeğimde 7mm pleksus kisti görüldü tek başına bişey ifade etmiyormuş ileriki haftalarda geçiyormuş doktorumuz böyle söyledi
kubra-1995 Sltn0 böbreklerde parıltı ve beyinde 2 kist görülmüştü nıft test yaptırdık ve temiz çıkmıştı 32. Haftamızdayız ve bu bulgular tamamen kayboldu sağlıcakla doğsun bebeklerimiz inşallah 🤲🏻
Sltn0 Happymami 10 mm ye kadar küçük sayılıyormuş, 28. Haftaya kadar kayboluyormuş. 1 bulgu olduğunda kimi doktor söylemeye gerek bile duymuyormuş. Pleksus kistin yanı sıra kalpte parlaklığı da gördüğü için bir kaç gün şokunu atlatamadım.
Sltn0 kubra-1995 bana da test önerdiler ama yaptırmayı düşünmüyorum, hiçbir belirti göstermeyip doğduktan sonra down olabilir mi o da olabiliyor dedi doktorum. böyle bir durumu öğrenmek gerçekten hamileliğin geri kalanında insanın moralini bozuyor.. birde detaylı ultrasonu yapan doktor öyle yuvarlak cevaplar verdi ki…
Mavidunyamm Sltn0 Bence Amniyosentez yaptırın 🙏 en azından testinizin sonucuna göre kendinizi hazirlarsiniz. Amniyosentez evet riskli bir işlem ama riski çok çok az ve emin olun iyi bir doktor yaparsa hiçbir sorun olmadan atlatirsiniz. Şimdi kaygilisiniz acaba nolacak sağlıklı mı değil mi diye strese gireceksiniz ve stres o bebeğin beynindeki kistten bile tehlikeli .bu strese değmez yani 🤷🏻♀️ karar yinede sizin ama kendinizi psikolojik olarak hazır hissedersiniz ☺️