elifsk03 Kızlar 24+1 olduk ve şeker yüklemesi yaptırmadım daha sizce yaptırmalı mıyım? Çok kararsızım bu konu da düşünceleriniz nelerdir yaptıranlarınız benimle paylaşabilir mi?
Esraa1453 elifsk03 2 gün önce yaptırdım hiç abarttıkları gibi zararlı olabilecek bişey değil bende kararsız kalmıştım yaptırdım gayet normal hafif asitli kola gibi bi içecek gönül rahatlığıyla yaptırabilirsiniz 😊
anne96 elifsk03 ben yaptırmayı dusunmuyorum bence sadece aclık ve tokluk kan degerlerıne baktır o sıvıyı ıcmeyı dıgru bulmuyorum. kesinlikle içmeyin diyen doktorlar var ve birisinin yorumunu okumuştum içtikten sonra bebeği üç gün hareket etmemiş şoka girmiş
Mommhappy anne96 benimki tam tersi daha cok hareketlendi 😀 elifsk03 içecekte abartılacak brsey değil. Kola meyve suyu gibi hafif asitli. Onları zaten içiyoruz. Doktorun ne diyorsa onu yap derim ☺️
Esra1990 elifsk03 bende sizin gibi düşünüyordum ama son kararla gittim yaptırdım ve yüksek çıktı iyiki yaptırmışım yüksek şeker bebeğe ve size zararı var öğrenmek zorundasınız bence
elifsk03 Esraa1453 çok uzun zaman oldu asitli şeyler içmeyeli şerbetli seyleri de hic sevmem bilmiyorum çok kararsızım 🤷♀️
elifsk03 anne96 Ay Allah korusun doğduktan sonra da sıkıntı olanlar da oluyormus herkes bir sey söylüyor korkuyorum
Diloss_14 Ben 48 kg hamile kaldım 55 falandım şeker yükleme zamanında doktorum açlık tokluk kan şekerine baktı zayıfsın şeker yüklemeye gerek yok dedi çok şükür bir belirtisi de yoktu zaten biraz doktorun düşüncesi önemli bence o ne diyor
elifsk03 Diloss_14 ben baska bi doktora gidiyordum ama bu perşembe yeni bi doktora gidicem o zamann konuşucam bakalım ne dicek
anne96 Mommhappy kola gibi bir şey değil ama çok daha ağır bildiğin glikoz içiyorsunuz ve ben bebeğime bu kadar ağır bir şeker yüklemesi yaptıramam normalde canım kola çekiyor onu bile içmiyorum
elifsk03 Mommhappy Yaa ben cok uzun zamandır öyle seyler içmiyorum işte aramam da öyle ağır gelicek büyük ihtimalle bana
anne96 elifsk03 bence yaptırma canım evet ılerde allah korusun cocuk seker hastası oabılıyormus eskıden bu test mı vardı daha yenı cıktı ya sadece aclık tokluk degerlerıne baktır bence o sıvıyı ıcme ben yaptırmayı dusunmuyorum kesınlıkle ☺️
Mommhappy elifsk03 en doğru kararı doktorunuz verecektir. Gebelik şekeri kgla alakalı değil cünkü var olup tespit edilmezse daha kötü sonuçlarda doğabilir.En iyisi doktorunuz ne diyorsa o ☺️
Smgesmge elifsk03 ben diyetisyenimle görüştüm ve 2 dilim baklavaya eş değer bir yükleme olduğunu söyledi.şeker yüklemesi yaptığımız hafta meyve dışında tatlı bir şey tüketmememi önerdi. Geçen hafta yaptırdım. Bebeğimin hareketlerinde bi değişiklik olmadı. İnsanın içi rahatlıyor çünkü gebelik şekeri önemli bir mevzu. Hem bebek hem de sizin sağlığınız için.
Sinmalts elifsk03 doktorum geçen hafta bana da şeker yüklemesi önerdi ancak ben yaptırmak istemedim. Yaptırmama nedenimde bu testten sonra bebekte erken doğum olabiliyormuş