Mervemehr öncelikle çok üzüldüm Allah şifasını versin sağlıklıca kucağınıza almayı nasip etsin kusura bakmayın buraya nadiren bakıyorum happykids kullanıyorum bide bebeğimden bakamıyorum şimdi gördüm mesajınızı ne dedi size kist için kistik adenomatoid malformasyondu bizim çok gezdik en son devlet hastahanesinde 24. Hafta da anne karnındayken operasyon geçirdik aslında büyümeye devam ettiği için etmeseydi bekleyecektik büyüdü ve kalbi sıkıştırdı odacıkları kapandı acil müdahale edilmesi gerekti bebek anne karnında ölecekti yoksa hemen operasyona girdim anne karnındayken bebeğin ciğerine tüp takıldı o kistin içinde ki sıvıyı amniyon sıvısına Devir daim yapsın diye doldukça atacaktı normalde direk çekiledebiliyormuş içi iğneyle ama bizim ki büyüyor yeniden dolar diye tüp takıldı ciğer geliştirici iğne falan yapıldı bitti dediler ciğer gelişti kistler yoktu tabi hala birden fazla hastahanede muayne oluyorum hepsi yapan arkadaşın eline sağlık kistler kaybolmuş dediler o tüp de doğunca çekilecekti neyse doğana kadar sıkıntı yok biliyorduk 38 haftada suni sancıyla doğum yaptım tansiyon problemim çıktı bebekte artık kilo alımı yavaşladıydı nefes alamamış o zaman ilk bebeğim anlamadım ama şimdi resimlerde görüyorum mosmormuş yüzü nefes alamadığı için biz sanıyoruz esmer bebek hemen küveze alındı kistler kaybolmamış bir de üzüm salkımı şeklinde çok demişti profun biri doğum da da kist patlamış Bi tanesi ciğere fazla hava gidince ciğer patlıyor bundan haberim sonradan oldu neyse anne karnında takılan tüp çekiliyor ciğer patladığı için yeniden tüp takmışlar ertesi gün acilen ameliyata alınmış ondan haberim yoktu tüp takacaklar dediler bana akciğerine 2 lobu ameliyatla alındı sağda tek lobu kaldı 21 gün yenidoğan yoğunbakımda kaldık solunuma bağlıydı ayrıldı oksijen desteği alıyordu yavaş yavaş ayırdılar sonra çok şükür taburcu olduk şimdi 4.5 aylık oğlum uzun oldu kusura bakmayın öncelikle sakin olun canınızı sıkmayın kistler ciğer geliştikçe küçük kalabiliyor hatta kaybolabiliyormuş bizim ki kaybolmadı inşallah sizinki kaybolur doğunca sağda tek lobumuz kaldı eve çıkınca ilk 3 ay sıkıntılı geçti panik oluyorduk zor nefes alınca acile gidiyorduk şuan göğüs hastalıklarında kontrollerimiz var 3 ayda bir evde nebülazatör aldık ventolin veriyoruz bazen göğsünde çekilme oluyor korkulacak bişey değil hızlı nefes alıyor gibi düşünün ventolinle rahatlatıryoruz arada onun dışında iyiyiz çok şükür inşallah sağlıklıca kucağınıza alırsınız