Merhaba sevgili annelerim buraya 9 ay boyunca benimde sürekli girip hic bıkmadan usanmadan okudugum dogum hikayemi yazmak nasip oldu hazırsaniz başlıyorum
39+4 olmustuk ve haftalik kontrolumuz vardi öncesinde doktorum nst istiyor ve muayene oluyorduk nstde her hafta oldugu gibi yine sancım vs hic bisey cikmadı minik oglum gelmek istemiyordu sanki sonrasinda doktorumun yanina girdik muayene öncesi konustuk doktorum haftaya kadar bekliyelim eger sancın gelmez ise suni sancı ile baslarız eger bebek iyiyse 1 hafta daha bekleriz dedi bende tamam dedim
Sonrasinda ultrasyonla muayene ederken bir baktikki bebegimin suyu cok cok azalmis oysaki ben hic bi sekilde suyumun geldigini görmemistim doktoruma sordugumda boyle seylerin olabilcegini soyledi sanirim idrarimla birlikte gitmisti az az ve bana sabah erkenden gelmemi söyledi suni sanci ile baslicaz olmaz ise sezeryan dedi bende tamam dedim ama nasıl panikledim size anlatamam tabi o duygusallikla birde bayabi ağladım çünkü suni sanci almaktan cok korkuyordum nedense sabah oldu ve biz anneler ve esimle hastanenin yolunu tuttuk islemlerden sonra suni sanci icin serum vs baglandi ve ufaktan baslattilar önce 40 60 80 derken ben sancilarin hic birini hissetmiyordum suni sanci bumuymuş dedim tabi bu arada ben uyuyorum vs ebemde arada acikligi kontrol ediyordu bi ara geldi ablam sen dogurmaya geldin dimi diyor bende napim oglum gelmek istemiyor abla galiba diye sakalasiyorduk sonra 100 yaptilar adet sancisi gibi hissetmeye basladim ama hala bu kadarla olmaz diye dusunuyordum derken baktilar boyle olmuyo 150 yaptilar ve evet o an agrilarim siddetlenmeye başladı bi saat bu sekilde sürdü ve doktorum geldi yine muayene ettiler yine aciklik 1cmdi ve ben cok üzülmüstüm doktoruma 1 saat daha bekliyelim dedim tamam dedi bi umut belki acilmaya baslar diye düsünerek ve 1 saat sonra yinee bakildi ve yine ayni hic acılmam yoktu bende artik dayanamamistim sancilara 8 saat suni sanci almistim ve acikligim 1 cmdi beni sezeryana aldilar
Anestezi doktoru herseyi anlatti igne hic bi sekilde acitmiyor kizlar sinek ısırıgı gibi bisey oluyo sonrasinda dokunmalari cekistirmeleri vs hissediyorsunuz ama ağrı acı kesinlikle yok kızlar igne yapildiktan sonra ayaklarım direk uyuşmaya başladı sonrasinda sonta takıldı ebeme soylemstim uyustuktan sonra takalim diye oyle yapildi doktorum geldi 10 dakika ici de bebegim doğmuştu bebek cıkartilirken gogus kafesinizde bi baskı hissediyorsunuz o kadar sonrasinda miniğimin ağlaması ve gösterilmesi allahim ne güzel bir duyguydu istemsizce aglamaya basliyorsunuz bebegimi giydirip ten tene temasimizda aglayan bebegim ben onu öperken susmuştu allahim ne muazzam bisey annesinin kokusunu daha doğmadan biliyor miniklerimiz sonrasinda dikislerim 1 saat sürdü ve doktorum iyiki sezeryana almisiz hic suyu kalmamis bebegin allah korusun karnında ölebilirdi dedi
Cok sükürki bebegim saglikli bi sekilde dünyaya geldi o kadar cok normal doğum istiyordumki ama anladimki bizim degil onlarin istemesi önemliymis onlar ne zaman ne sekilde dogacaklarini cok iyi biliyorlar
Odaya ciktiktan sonra en korktugum sey karina basma ve ilk kalkisti allahim ne cok abartiliyormus evet karnima 4 5 kere hemsire gelip bastirdi ama uyusuk oldugunuz icin hissetmiyorsunuz cok az bi acı o kadar sonrasinda ilk kalkis inanin beni sadece kolumdan tutup ayaga kaldirdilar ve ben beni birakın dedim ve yürüdüm herkes cok sasirdi inanin bu anlattiklari kadar korkunc bisey degil hic birseyi yok
Benim icin en zor olan şey ve sezeryani unutturan şey gaz sancısı oldu hic bisekilde gazımı ve buyuk tuvaletimi yapamadim ve o agrilar o kadar zorduki anlatamam size serumlar igneler en son lavman hic bisey fayda etmedi benim omuzlarima vurdu kizlar ağrı sıkışan gaz sinirlere baskı yapiormus oda benim omuzlarimdaki sinirler oldu sanki kolumu kopartiyorlardi ne yaptiysam olmadı ve 1 hafta çektim aglamaktan harap olmustum sezeryandan asla korkmayin kizlar benim gaz sorunum disinda hic bisey olmadı zaten bebeginizi kucaginiza aldiginizda hersey unutuluyor ben hastaneden geldigim andan beri sürekli ayaktaydim hatta evime ilk gün bile misafir geldi ve ben hiç yatmadım inşallah sizde bi avazda yavrulariniza kavusursunuz bayabi uzun oldu ama napimm hepsini anlatmak istedim 🤣🤣 sormak istedikleriniz olursa cevaplarım hepinizi öpüyorumm 😘😘