Seval1276 Yorumları okuyup hemen yazmak istedim. Öncelikle hayırlı olsun. Benim 8 haftalık kürtajım var. Hep kendimi suçladım şöyle yaptım ondanmı oldu. Böyle yapsaydım olmaz mıydı falan filan günlerce bunları düşünmüştüm. Sonradan tekrar hamile kaldım oda kimyasal oldu. Araştırarak sorarak herşeyi öğrendim.
Size diyeceğim tek şey. Tabiki dikkat edin. Ama size şöyle anlatayım, eğer bir bebek doğmaya karar verdiyse, birleşme sırasında kromozomsal bir sıkıntı olmuyorsa, pıhtılaşmanız yoksa, o bebek düşmez ☺️ Ama bebekte bir problem varsa, sağlıksızsa eğer vücut onu yabancı madde olarak algılayıp, yeni bir gebelik için atıyor zaten. Önemli olan sağlıklı embriyo olması. İlk aylar düşük olur denmesinin sebebi bu. Sağlıksızsa vücut erkenden atıyor çünkü. 8-10 hafta sonrası bu risk azalıyor. Sağlıksızsa eğer doktorunuz size kutu kutu ilaç tedavisi de uygulasa yine vücut atar. Ama sağlıklıysa napsanız kolay düşmez.
Burda neler okuyoruz hamile olduğunu bilmeden neler yapan, ki hamile olup üç beş aylık çocukları olan, işe gitmek zorunda olan. Onlar napsın? Lütfen kafanızı bunlarla doldurmayın keyfini çıkarın. Ağır kaldırmayın tabi. Ama ne kadar ağır? Tabiki uzanmayın ama ne kadar uzaklığa uzanmayın? Bunları iç güdüsel olarak kendiniz zaten yapacaksınızdır. Veya yapmayacaksınızdır. Herşey nasip, doğacak olan bebek sağlıklıysa, naparsanız yapın dünyaya gelecektir. Sakınan göze çöp batar. Ne kendinizi yorun, nede beyninizi ♥️