SARAras61 SutlacimiYedimmiBen ne cahilce bi şey bu ne alakası var ya ikizlerimi sezaryen oldum mecburen üç yalına girecekler aydaşlarından çok daha öndeler hem gelişim hemde motor becerileri konusunda arkadaşımın iki kızıda otizimli ikiside normal doğum ama genetik geçişliymiş test yaptılar
Eslem_1 SARAras61 sülalede böyle bir öykü var mıydı acaba? Yoksa bir tek onların çocuklarında mı olmuş Allah kimseye yaşatmasın sağlıkla gelsinler 🤲🏻
SARAras61 Eslem_1 sorunu görünce yazdım kendisine yokmuş canım arkadaşımda eşide taşıyıcı bi rahatsızlıkları varmı dr öyle demiş
SutlacimiYedimmiBen [silindi] çoğu suni sanci verilen doğumlardada bebek gelmek istediği için veriliyor zaten suyu gelir doğum başlar ama sanci yoktur mecbur suni verilir günü aşan doğumlardaysa çoğu kadin sezeryan istiyor zaten😉 yani illaki bebk gelmek istediği icin suni veriliyor 😃
[silindi] SutlacimiYedimmiBen evet aynen. Sancı yok açılma yok su yok bebek olmuş 40+2 içerde kakasını yiyecek neredeyse veriyorlar suni sancıyı. Bazı şeyleri kutsallaştırmaya çalıştığınızı anlıyorum, hayattaki tek başarısı vajinal doğurmak olan kadınları da anlıyorum ama biraz mantıklı olun lütfen.
Eslem_1 SutlacimiYedimmiBen 35. Haftada normal doğum yapılabiliyor mu? Erken doğumları genelde sezaryen sanıyordum ben
SutlacimiYedimmiBen Eslem_1 şartlar yerindeyse tabiki yapılıyor suyum gelmisti suni sanci verildi sonrada doğum gerceklesti
Ikinciyeanne Otizmle sezeryanin ne alakasi var Normal dogum yaptim 6 ay anne sütü haric bisey vermedim 2 yil tv acmadik kendimizdw pek bakmayiz Hep ilgilendim cok guzel hamilelik gecirdim asidan olur diyende cok var Ama oglum atipik hafif otizm genetik test yaptirdik temiz cikti sonuclarimiz erken yürüdü erken babildadi zekasi algisi cok iyi sosyalligi zayif hiperaktivite dikkat eksikliği var ne kadar dikkat edilirse edilsin doğuştan olacagi varsa oluyor cok arkadasim var 1 cocugu otizmli olup diğerleri normal gelişim gosteren suan 30 haftalik hamileyim bu olasiligi düşünmüyorum Rabbimin elinde inşallah saglikli hayırlı evladim olur
bebekrehberi SutlacimiYedimmiBen ne yapayım mesela internetten mi bakayım? Öyle yapınca bilgili mi olacağım. Bunu araştırabilecek yetkinlikte değilim. Bence siz de değilsiniz. Bi anne kendini suçlamış boşuna sezaryen olmuş da otizmli olmuş çocuğu. Bunu tetikleyen bi sürü şey olabilir. Bi etkene bağlı olmayabilir de.
Nazendehanim SutlacimiYedimmiBen otizm 3-4 yaşlarında belli olan bir durum.sezeryanda ne risk varsa normal doğumda da benzer riskler var aslında . Kesinlikle doğum şekliyle alakası yok bu durumun. Millett efsanesi
Tugcesevimli [silindi] siz down sendromuyla otizmi karıştırmışsiniz down +1,otizm genetik bozukluk değil.
Eslem_1 Tugcesevimli ben de öyle biliyorum down sendromu kromozomal bir bozukluk ve dış görünüşü de sirayet ediyor tabi otizm çok Farklı dediğiniz gibi 🌸
Tugcesevimli [silindi] down sendromu yüzde yüz geçerliliği olmasa da amniyosentez sivisiyla anne karnında belli oluyor.Down sendromu çok farklı ikisini asla karıştırmayalım.
Tugcesevimli Eslem_1 çevresel faktörler derken,ilgisizlik mesela sadece annenin ilgilenmesi gibi,annenin hamileyken aşırı stresli olması,TV telefon sürekli izletmek çocuğa yeterli uyaran vermemek gibi
Doga_deniz SutlacimiYedimmiBen Duyduğum en saçma şey. Sezaryen doğumda çok görülüyo demek bunun sebebi sezaryen demek değil. Ayrıca sezaryen hastalık sebebi korkunç bi şey değil yani bu algıyı yapmaya çalışıyo çoğu. Zaten neyin sebep olduğu tam bilinmiyo otizmde o yüzden bu tarz çalışmalar çok fazla ama çoğu alakasız