Baysal09 Selam hanımlar sonunda hikayemi buraya yazdığım gün geldi 🙏aslında 30 ağustos da doğdu oğlum anan anca bugün yazmaya fırsat bulabildim . 29 ağustos günü sırtımda adet olacakmışım gibi ağrı vardı o gün evimi komple temizledim yemek yaptım ben bir sürü de Misaifr ağırladım çok yoğun bir gün geçirdim akşam ağrım iyice artmıştı ama ben farkımda bile değildim nerdeyse . Uyumak için odama geçtim tam uykuya dalacakken sancı girmeye başladı Doğum sancısı nasıl olur bilmediğim için anlamadım normaldir dedim ama geçmedi bir türlü ve baktım 10 dk da bir geliyordu ben artık uyuyamıyordım sancı geldikçe nefesim kesiliyordu ben odamın içinde yürüyüş yapıyordum videolarda izlediğim gibi nefes alıp veriyordum eşim de yanımda benimle beraber yürüyor hastaneye gidelim bi baksınlar diyor sürekli ama ben gitmek istemedim ne su nede nişan gelmemişti yalancı sancıdır dedim ama sancı beş dk da bir gelmeye başladı artı uyumayı gözden çıkarmıştım bian önce sabah olsun istiyordum. Sabaha kadar hiç uyumadık ve beş dk da bir gelen samcılarımı çektim . Baya gitgel yaptım Evim üçüncü katta o yüzden çok merdiven çıktım üç dört kez en alt kata inip evime çıktım gece gece 😎 sabah olunca kayınvalidem ve annem bizde kalmıştı o gece zaten onlara geceden beri samcım olduğunu söyledim hastaneye gidelim dediler tamam dedim artık çünkü baya zorluyordu beni ama önce ılık bi düş aldım sıcak su çok iyi geliyordu sonra bi tane Yasin okudum dua ettim kendime vs hazırlandım . Saat öğlen 12 de hastaneye varmıştık hemen acilden giriş yaptım ve açılmama baktılar doktor 6 cm açıklık var dedi ben o ara ilk defa alttan muayene olduğum için ağlıyordum çok acıdı 🤕 bi yansan da seviniyorum o kadar sancı çektim en azından 6 cm açıklık olmuş diye . Hemen yayılımı yaptılar ben beni nst ye bağladılar . O ara suni sancı da takmışlar ama bana söylemdiler bende normal serum sanıyorum. Artık sancı geldikçe bağırıyorum dayanılmıyor o acı o kadar zor ki annem yanımdaydı ve omum elllerini nasıl sıkıyorum acıdan inliylrum . Doktor sürekli gelip muayene ediyor ve nst de bebeğimin kalp atışlarının düştüğünü söylüyordu . Yatarak sancı çekmek o kadar zorki belki oan ayağa kalkmama izin verseler daha az hissederdim . Doktor gelip tekrar muayene etti suyum hala gelmediği için suyumu patlattı ve 8 cm açıklık olmuştu . Hastaneye geleli bi saat olmuştu zaten dokto da helal olsun çok iyi dayanmışsın ilk Doğumun olmasına rağmen .yarım saate kalmadan bebeğin kucağında olur falan diyordu o ara ama ben acıdan kendimde değildim eve gitmek istiyorum diye bağırıyordum 😂8 cm açıklıkla eve nasıl gideceksem . Ağzımda da oksijen maskesi var bu arada kalp atışları yavaşlıyor diye takmıllardı . Neyse doktor yanımdan tuvaletin gelir gibi olduğunda beni çağır dedi ve gitti onun çıkmasıyla ben tuvaletim gelir gibi hissetmeye başladım bebek geliyordu tam doktoru çağıavaltık ki hemşireler doldu odaya ben seni acil sezaryene alıyoruz bebeğin kalp Atışları çok düştü Doğum sırasında kalbi durabilir doktor riske atmak istemiyor dedi biz şok 😳 ama ben bian önce kurtulmak istediğim için ne yapıyorsanız yapın işten bağırdım . Hemen gelio önlük giydirdiler ve kendimi ameliyathaneye giderken buldum . Ben hissettiğimi bilmiyordum korkuyordum o kadar sancı çekmiştim son anda sezaryen olcak olmama inanamıyorsunuz kapıda eşim kayınvalidem vardı onlarda çok şaşırdı ben ağlıyordum onara sancıda gidiyordu eşim elimi öptü ve teselli etmeye çalışıyordu ama direk ameliyata götürdüler önce spinal yapıcaz dediler belime iğne vurdu bacaklarım uyuştu hemen Kesmeyw başladılar ama ben sanki hissediyordum çok acıyordu bağırdım acıdan sonra tansiyonum düştüğünü söylediler ben gerisini hatırlamıyorum sanırım sonra komple bayılttılar beni ve gözümü açtığımda odama götürüyorlardı odaya geldik ailem eşim herkes oradaydı hepsi hemen ban sarılmaya başladı ben tabi ağlıyorum hala 😂 belden altımı hissetmiyordum bira sonra bebeğim geldi ve ben hala yaşadıklarıma inanamıyorum saat öğlen iki olmuştu bebeğim doğduğunda yani hastanede sadece iki saat kalıp Doğum yaptım . İnanılması çok zordu kendimi içimden çok tebrik ettim bütün geve 5 dk uyumadan o kadar sancı çektim dayandım . Size tavsiyem hemen doktora gitmeyin evde dayanabildiğiniz kadar durun bol bol yürüyün merdiven çıkın sıcak suyun Altun’da durun ve nefes alıp verdikçe Sancının gittiğini ve açılmanızın arttığını hayal edin. O kadar sancıdan sonra sezeryan olmak çok üzücüydü ama nasipte ne varsa o bebeklerimiz sağlıkla gelsin gerisi önemli değil . 1 hafta oldu Doğum yapalı beni en çok zorlayan narkozdan dolayı baş ve boyun ağrısı oldu inanılmaz derecede geçmeyen bi ağrıydı dikişlerden çok o zorladı ama çok şükür bugün daha iyiyim inşallah geçecek sütüm de 3. Gün geldi çok şükür bebeğime yetiyor bu arada 3.150 gr 50 cm olarak doğdu oğlum . Şimdi yanımda misler gibi uyuyor ve ben çektiğim tüm acıları onu kokladıkça unutuyorum . Rabbim hepinize sağlıklı kolay doğumlar nasip etsin biz artık buraya veda ediyoruz happykids e geçiyoruz çok uzun oldu hakkınızı helal edin 😘😘😘😘
Sulemrahkuzey Baysal09 canım baş ağrısı vs olmaması için sade nescafe bitter çikolata falan tüketin diyorlar siz yaptınız mı
Baysal09 niayk o sıra zaten alttan muayene ediyordu açılma ilerlemiş mi diye sonra hemşire uzun çubuk gibi bişey verdi doktora onunla patlattı ben zaten oan sancıdan kıvranıyordum o yüzden ayrıyeten bi acı hissetmedim birden su boşaldı
Baysal09 Sulemrahkuzey evet kahve içmemi söylediler içtim sürekli ama ben pek faydasını görmedim sanki . Tani kişiden kişiye göre değişir bazılarına çok iyi gelmiş 🙏