Dk16 Arkadaşlar ben 23 haftalık oldum zaten malum belki sizde de öyledir öyle her ay kontrol yapılmıyor burada 28. Haftada var kontrolüm Ve bu zamana kadar aşı falan yapılmadı bana Bunhafyalar tetanoz haftasıymış Acaba aranızda tetanoz aşı olan var mı?
Alazz Dk16 bende yurt dışında yasıyorum 33 haftalık hamileyim ve aşı vurulmadım 🤔🤔 aşıyla ilgili herhangi birşeyde söylemedi doktor vurulmadığı zaman ne gibi sıkıntılar oluyorki acaba bilgim yoktu aşıdan 🙄
momtobe8 Beni de bugun sağlık ocağından hemşire aradı, tetanoz biz yapıyoruz ama önce doktorunuzla görüşün her doktor önermiyor dedi. 23-24. Haftalarda yapılıyormuş. Kendi doktorumla konuşacağım bende.
Mrveglsn Benim bildiğim kadarıyla bu uygulama sasece türkiyede yoğun çol gereklide değil bıcak değdiği için herhangi bir riak olmasın diye o aşığyı yapıyorlr ama ben bebek için sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Yurd dışındada o yüden söylemiyoladr denek gibi herşeyi bizde denedikleri için
muhteriz Sizlerin postlarını okudukça yurtdışı sağlık sistemine imreniyorum İnan’ın biz burda kobay gibi Şu aşı bu test bu ultrason derken iyi mi yapıyorlar kötü mü anlamış değilim bende aşı vuruldum ama kafamda binbir soru var keşke bizde de hamileleri belli tarihlerde muayene etseler de böyle şüphelerimiz olmasa
Zehra1419 Ben almanyada yasiyorum ve dr. Yardimcisiyim. Aşı olayinda her dr. Malesef olmasi gerektigi gibi ilgilenmiyor ama benim tavsiyem mutlaka 4 lü kombinasyon da asi var tetanoz da var icinde almanyada repevax diyolar mutlaka yaptirin derim hic bi sekilde zararli degil hatta cok önemli..
Fulyax Yurdisindayim bende turkiyeye gitmistim tatile ve orda doktora gttim onlar aşı vurgulamalısın dedi ama ,tabiki baştan beri kontürollerim yaşadığım ülkede olduğu için ben yaptirmadimm turkiyede ve geri döndüğümde doktoruma söyledim oda cok sacma buldu böyle bir aşıyı yaptırmadım yani ,burda zaten yok turkiyeye gitme sansimda yok suan hollandada yasiyorum
Nurmelisakaynak Benim doktorum da tüm acılarımı gördü anlamsız neden yapılıyor ki dedi Türkiye de böle dedim neşe olmuş hamilelik sürecinde başka aşın kaldı mı dedi hayır Doğum sonrası var dedim burda bebeğe yapılıyor anneye değil dedi o kadar. Bence Türkiye de Doğum daha kolay daha uygun ben amerikadayım ultra pahalı ve sinir bozucu uğraştırıcı bi durumları var Her güzelliğin bi kusuru olurmuş o durum bende ki 😏