Seymasezer _Mutlu evet bu işler eşlerimizde bitiyor çünkü biz ne söylersek 20 yılda geçse unutulmuyor ama çocukları kötü olmaz. Mecbur kararını bekle şimdi bisey söyleme. Kararına göre yol alırsın. Eşinle sen kayınpederinle görüsün kaynanandan gizli onun gönlü varsa barıştırmak için çaba gösterin :) olmadı eşinde tırt çıkarsa kaynananla eşin olmadığı zaman açık açık konuş. Hiç korkma çekinme. Hazır yatıp kalkmaya yemeye içmeye alışırsa bu sefer hiç gitmez
_Mutlu Seymasezer o kadar rahat etsin diye çabalamışım ki alıştı bile ben oruç tutmuyorum doktor önermedi eşim ve kayınvalidem tutuyor inanırmısın sahuru bile ben hazırlıyorum yemediğim halde o kadar yardımcı olmuyor yani ütüm arttı çamaşırım arttı temizliğim artıı faydasından çok zararı var diyebilirim karnım çok büyüdü eğilip kalkamıyorum yine de kırmamak için elimden geleni yapıyorum ben kimseden bişey isyemem bi iş varsa ortada görülür yapılır zaten bunda hiç o da yok
_Arslan_ _Mutlu benim kayınvalidem de öyle bize gelip kalmak çok istedi sonuç bir gün eşimle bir kavga ben baya aileler faln girdi birbirine bnmkide öyle yatsın hizmet edilsin ister şimdi kaynanamla konusmuom eşimde bnim ailemle konusmuo ailemden dolayı uzuluorm ama vala kaynanamla konusmadigum için kafam aşırı rahat
Fasulyem2 _Mutlu baştan konuşmazsan ilerde sıkıntı olur. Kesinlikle ayrı ev tutmalı isterse yakından tutsun ama aynı evde insanın kendi annesi bile olsa rahat edemez. Çok iyi anlaşsan bile olmaz cnm ev ev üstüne. Hastalık muhtaçlık durumu olur o çok başka bişey. Ama Bu konuda fedakarlık yapmak zorunda değilsin. Başbaşa hiç bişey yapamazsın evde yayılıp yatamazsın falan rahat edemez insan. Kızının yanına gitsin insan çagırır annesini eşin akşamdan akşama gelir sorun etmez bunu ama sen misafir bile çağıramazsın eve rahatca cnm
_Mutlu Fasulyem2 en son ne zaman arkadaşım geldi oturmaya inan bilmiyorum evde oda kalmadı birinde giyinip soyunuyor bavullar var birinde koltuk çok rahat diye yatak yorgan var yatıyor ben yatağın tepesinde oturuyorum yalnız kalmak istediğimde geçen gaz sansıcı yaşadım kaş saat inanırmısının o bile lüks oldu evimde doğuma iki ayım var tam rahat etmek isteyeceğim dönem böyle oldu
Delimavi Haklısın canım başından konuşman en mantıklısı her şey olup bittikten sonra istemiyorum dersen daha büyük olay çıkar. Kendi annemde aynı durumda olsa hastalık vs olmadıkça aynı şekilde düşürdüm.
_Mutlu Delimavi evet şimdiden bişey yokmuş gibi davranırsam sonra konuşursam kabul etmiştin der eşim bilmesi lazım herşeyi düşüncelerimi
Fasulyem2 _Mutlu eşine de ki (iftardan sonra de ama gergin anında değl :D ) annenle ilgili planın ne de barıştırmak için bir şeyler yapıcak mısın yoksa ayrılmalarını mı destekliyosun. Ona göre ev falan bakarız bayramdan sonra annene de. O anlar cnm burda yaşamasını istiyorum falan derse sakın tepki verme olmaz cnm ben seninle baş başa kalmayı özledim anneni çok seviyorum ama rahat edemiyorum kendi annem olsa da böyle düşünürdüm de. Şimdiden söylüyorum sonradan kötü olmayalım annenle sen halledersin dengeyi bulursun bir şekilde de. Ama şmdiden konuş olmaz böyle valla anlayabiliyom seni 2 geceden fazla herhangi misafire tahamülüm yok benim 😁
tezecikanne _Mutlu biz 3 kardeşiz ablam ve kardeşim evli bende evlenmeden önce annem benimle yaşıyordu ben evlendikten sonra da ne ablama ne kardeşime gitmeyi düşünmedi yazları köye gidiyor kışları burada kalıyordu kardeşimin eşi anne 4 ay oturduğun eve 1 yıllık kira ödüyorsun onun yerine gel bizimle kal dedi annem ilk sene gitti ama içi rahat etmedi ki yengem asla yük gibi hissettirmedi kendi annesi gibi davrandı hakkını yiyemem ama annem sonraki sene yine ayrı eve çıktı ben kendi annemde bunu görünce başkalarında çok şaşırıyorum insanın kendi evi gibisi olmaz ki nasıl rahat ediyorlar anlamıyorum
_Mutlu tezecikanne benim ailem şehir dışında ben bile onlara gidince 1 hafta rahat edemiyorum halbuki 3 yıllık evliyim annemin evi daha çok evim yani daha çok yaşamışlığım var ama insanın kendi düzeni gibi olmuyor bizimle hiç gelecek hakkında ne düşündüğünü konuşmuyor bende eğer bizimle kalmak istiyorsa bilmek ve ona göre hareket etmek istiyorum
tezecikanne _Mutlu çok haklısınız ama bu tür şeyleri ne kadar ılımlı ve doğru konuşursan konuş adın gelin olunca yanlış anlaşılıp yorumlanıyor en doğrusu eşin annesi işe konuşmasıdır umarım kimsenin kalbi kırılmadan hallolur
Mavidunyamm _Mutlu Bekar kızında kalması gaaayet güzel olur. Düzeninizi huzurunuzu bozmaya hiç gerek yok. Ömür boyu çekilmez
mom1111 _Mutlu valla zor işler canım kayınvalideniz çok gençmiş şuan tek yaşanmasında bir sıkıntı yok hasta değil muhtaç değil o yüzden kızının okuduğu şehire gidip oradan ev tutup kızıyla yaşayabilir yada eşinizle bir olup barıştırın karı koca olarak aralarını düzeltin kayınvalideniz zaten adım atmasını beklediği için tamamen bitmemiş aralarındaki bağ ve tavsiye kendinizi yormayın tam tersi naza çekin çabuk yorulduğunuzu gösterin kendisi size yardım etme mecburiyetine girecektir rahatlığı seviyorsa 1 yapar 2 yapar 3. Cüde bu böyle olmaz der evine dönmek ister o yapıdaysa 😂 Tabiki başımızın üstünde yerleri var ama genç eli ayağı tutuyor sağlık sorunu yok şükür sizde gençsiniz evinizde karı koca illaki rahat etmek istersiniz aranızdaki ilişkiyi de etkileyebilir bu durum zaten düşünen insan kalmak istemez sizinle
_Mutlu mom1111 evet canım bende diyorum kızında kalsa diye ama ev eşimin babasının üstüne kira falan değil ama muhtemelen boşanırsa kayınvalideme kalıcak ev ona git demek ne kadar doğru olucak muhtemelen biz kiraya çıkıcaz öyle bi durumda her şekilde düzen bozuluyor yani 😔
_Mutlu Sevensevilen onunkileri ayırmak da hoş olmuyor ben çoğu zaman ütüsüz giyorum pijama vs. İş azalsın diye fazla fedakarım sanırım
_Mutlu _Arslan_ kötü olmuş canım kavga en son isteyeceğim şey hep anne kız ilişkimiz vardı ama hep bi mesefeli gayet iyidi durum buralara geldi baştan kayınvalideyle yaşama olayı olsaydı zaten evlenmezdim sevmem böyle vıcık vıcık içli dışlı ilişkileri
mom1111 _Mutlu daha önce kayınvalideniz eşiyle nerede oturuyordu canım inşallah barışırlarda eski düzene kavuşursunuz Belki kayınvalideniz kiraya çıkmayın burada birlikte oturalım diyecek sizden ayrılmak istemeyecek her duruma hazırlıklı olup şimdiden cevabınızı hazırlayın eşinizi de ona göre yönlendirin ucundan
Sevensevilen _Mutlu canım yanlış anlama , sizin evde keyfi iyi, sorumluluğu yok, kendi ütüsünü bile yapmıyor. Neden gitmek istesin ki? Kendini bu kadar kullandırma. Şimdi fedakarlık diye yaptığın şey yarın senin görevin olur